image

 

 

Batman’daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunarak, yereldeki sorunlara değinip, çözüm önerilerinde bulundu.

 

 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun ile teşkilat üyeleriyle birlikte kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltılı programda bir araya gelerek, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunup, yereldeki sorunlara değindi.

Gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplayan Şahin, özellikle Batmanlıların sorunlarının çözümü için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

ÜCRA MAHALLELERE DE HİZMETLER YAYILSIN

Batman’ın var olan sorun ve sıkıntılarına da değinen Şahin, şunları söyledi: “Batman’ımızla ilgili biz bütün eksik ve sıkıntıları takip etmek durumundayız. Belediye, Valiliğe ve diğer kurumlara düşen işlerle ilgili araştırma ve raporlarımız var. Gerek belediye gerekse diğer kurumlar olsun bize başvuru veya isterlerse bu hazırladığımız raporları kendileriyle paylaşabiliriz. Batman’ın birçok sıkıntısı var. Biz bunların takibini yapmaktayız. Kayyum atanmadan önce belediyenin hizmetleri göz önündeydi. Kayyumdan sonra özellikle ana arterlerde bazı hizmetler yapıldı fakat istiyoruz ki, ücra mahallelere de bu hizmetler yayılsın. En ücra mahallede kalan Batmanlının da bu hizmeti görmeye hakkı vardır. Bunun takipçisi olacağız.”

POZİTİF BİR AYRIMCILIĞIN SAĞLANMASINI İSTİYORUZ

Batman’ın en büyük meselelerden bir tanesinin işsizlik sorunu olduğuna dikkat çeken Şahin, yetkililere sorunun çözümüne ilişkin bazı önerilerde bulundu. Şahin, “Devlet ile PKK arasında yaşanan çatışmanın şehirlere taşınmasıyla birlikte Batman’da büyük bir işsizlik sıkıntısı başladı. Esnaf iş yapamıyoruz, atölyelerin çoğu kapalı. Bu anlamda ilgili kurum ve yetkililere çağrımız şudur; bölgeye ve özellikle Batman’a yatırımların yapılması, istihdam alanlarının oluşturulması için pozitif bir ayrımcılığın sağlanmasını istiyoruz. Batman esnafının devlete olan borçlarından devlet feragat etsin. KOBİ’lere verilen bu destekler bütün esnafa dağıtılsın. Böyle bir girişim oldu fakat seçici oldu. İstiyoruz ki bütün esnafa karşılıksız, faizsiz bu destekler verilsin ki esnafımız rahatlasın. Batman’ımız ekonomik bir nefes alsın.” dedi.

Batman’ın güzel bir yere gelmesi için tüm ekipleriyle çalışacaklarını kaydeden şahin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz teşkilat olarak Batman’ımızı bölgelere ayırmışız ve bölge koordinatörlüğü, mahalle yönetimlerimizi oluşturmuşuz. Bu koordinatörlerimizle sıkı bir denetim içerisindeyiz. Mahalle yönetimlerimizle de sıklıkla bir araya geliyoruz. Bütün halkımızın kapısını tek tek çalacağız. Batman’ımızın gerek fiziki gerek sosyal olarak daha güzel bir noktaya gelebilmesi için bütün ekiplerimizle halkımızın huzurunda olacağız. Halkımızın sıkıntılarını, dertlerini dinleyeceğiz. Sürekli halkımızla iç içe olacağız.”

 ÜMMET KATLİAMLAR KARŞISINDA ÇARESİZ

İdlib’teki katliama da değinen şahin, bu katliamın İslam coğrafyası içerisinde emperyalistlerce yaşatılan katliamlardan sadece bir tanesi olduğunu belirten Şahin, “İdlib’te 100’lerce insanın hayatını kaybettiği, yüzlercesinin de yaralandığı bir gerçeklik var. Bu hepimizin yüreğini parçalayan bir durumdur. Hama, Humus, geçmişte Halepçe ve bugün bu ilçelerimizde yaşanan gerek kimyasal gerek diğer silahlarla yaşanan katliamlar maalesef ümmetin çaresizliğini gösteriyor. Sebep, ümmetin bir araya gelip, kendi sorunlarını kendi aralarında çözme iradesini göstermemesidir. Biz hep şunu dedik; emperyalistlerin elini içimizden çekelim, atalım. Kendi sıkıntı ve sorunlarımızı Müslümanlar olarak kendimiz halledelim. Biz bunu yapma iradesi göstermezsek Amerika, Avrupa, Rusya ve diğerleri bizim hayrımızı, iyiliğimizi istemez.” dedi.

 PARTİ TABANIMIZ OYUNU ‘EVET’ OLARAK KULLANACAKTIR

16 Nisan halkoylamasına ilişkin de yaptığı konuşmada Şahin, referandumda ‘evet’ demelerinin sebebini açıkladı.

Şahin, “Referandumda ‘evet’ dememizin yegâne sebebi; geçirilmek istenen 18 maddeyle Türkiye’nin 80 darbe anayasasından kurtulmanın belki bir ön adımı olur diye düşünüyoruz. En büyük sebeplerden bir tanesi belki budur. Şu ana kadar 19 defa anayasanın değiştirilmesine dönük teşebbüsler olmuş ancak henüz o vesayet, darbe anayasasının ruhu muhafaza edilmektedir. İşte bu 18 maddenin geçirilmesiyle belki anayasanın bütünü değiştirmeye dönük bir adım olur temennisindeyiz. Bu maddeler geçerse ülkemiz, halkımız için inşallah hayırlı olur diye düşünüyoruz. Bu yüzdende ‘evet’ diyoruz. Parti tabanımız partisine bağlı bir tabandır. Partisinin aldığı bu ‘evet’ kararının arkasındadır. Sandığına gidecek ve oyunu ‘evet’ olarak kullanacaktır.” ifadelerini kullandı.

HALKI KUTUPLAŞTIRMAYA, AYRIŞTIRMAYA GEREK YOK

Konuşmasının devamında Şahin, geçtiğimiz günlerde CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’tun yaptığı açıklamayı da kınadı.

Evet diyenlerin makul gerekçelerinin olduğu gibi hayır diyenlerinde kendilerine göre makul gerekçelerinin olduğunu ifade eden Şahin, “Bunu farklı alanlara çekmeye gerek yok. Halkı kutuplaştırmaya, ayrıştırmaya gerek yoktur. Sonuç ne olursa olsun saygıyla karşılamak lazım. Özellikle son zamanlarda CHP’den gelen bazı beyanatlar maalesef vahim denecek bir durum.” şeklinde konuştu. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *