image

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye geneli "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" sloganıyla başlatılan program Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde Batman'da da gerçekleştirildi.

Batman merkez Mehmet Akif Ersoy İlkokul'unda saat 10.00'da başlatılan programa Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Batman Kamu Hastaneleri Birliği Dr. Hakan Pamukçu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile sağlık ekipleri katıldı.

Program kapsamında öğrencilere diş macunu, fırça, çanta ve broşürler hediye edildi. Daha sonra öğrenciler vernik flor uygulaması yapılıp ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Yapılan program ile ilgili açıklamada bulunan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ talimatıyla "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" programı aynı saatlerde Türkiye'nin 81 ilinde ağız ve diş sağlığını koruyucu ekipleriyle okullarda diş sağlığı seti dağıtıldığını belirtti.

Acar, "Bu programı Batman Mehmet Akif Ersoy İlkokul’unda başlattık. Bu program kapsamında ilimizde aynı hizmetlere devam edeceğiz. Programımız ilkokul 1'nci, 2'nci sınıf ve anaokullarında devam edecek. Öğrencilerin diş sağlığı için vernik florda uyguluyoruz. Ağız diş koruyucu ekibi ile eğitim yapıyoruz. Öğrencilerimize koruyucu kitleleri diş macunu ve diş fırçası dağıtıyoruz. Bu rutin programımızdır Bakan bey etkinliği 81 ilde aynı saatte başlattığı için bizde bugün bu okulda aynı saatte etkinlik planladık ve yaptık. Yıl içinde hizmetlerimize sürekli devam ediyoruz. İlkokul 1'nci, 2'nci ve ana sınıflara devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. Recep Fırat

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *