image

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesi kapsamında bugün geldiği Batman’da muhasebeciler, STK temsilcileri ve iş adamlarıyla ile bir araya gelerek toplantı düzenledi.

Siirt-Batman Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya, Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin’in yanı sıra; Vali Ahmet Deniz, muhasebeciler, STK temsilcileri, iş adamları ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Yeğin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” çağrısından sonra Bakanlık olarak 81 ilde Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programları tertip etmeye başladıklarını söyledi.

Bu memleketlerin son 50-100 yılın tarihin en büyük ihanetleriyle karşılaştığını belirten Yeğin, “Sokaklarımızda, caddelerimizde ve mahallelerimizde çukurların kazılmasıyla, insanların mahallesine, evlerine gidilmesine mani olunmasına çalışılmasından tutun da 15 Temmuz darbe girişimine kadar çok büyük ihanetlerle karşılaştı. Ama hamdolsun milletin ve devletin el ele vermesiyle, omuz omuza vermesiyle gerektiğinde sokağa, caddeye inip meydan okumasını bilmesiyle beraber hamdolsun memleketimizin çatısı çökmedi. Hep beraber devlet, millet o çatıyı sağlam tutmayı başardık. Yarınların bugünlerden çok daha iyi olacağına dair, huzurun her geçen gün artacağına dair müthiş bir inanç oluşmaya başlamış.” dedi.

 CUMHURİYET TARİHİNİN EN KAPSAYICI, KUŞATICI TEŞVİKİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bu anlamda devletin kararlılıkla meselelerin üzerine gittiğini ifade eden Yeğin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletimizin de bu anlamdaki desteği, teveccühü gerçekten devletimizi iyice cesaretlendirmektedir. Aslında bir benzetme yaparsak bugün cumhuriyet tarihinin en kapsayıcı, kuşatıcı ve en gerçekçi teşvikiyle karşı karşıyayız. Meclisimiz üzerine düşeni yaptı, bir anayasa değişikliği öngördü ve 16 Nisan’da oylanmak üzere bizim, milletimizin önümüze getiriyor. Buna aslında teşvik mantığıyla bakarsak o kadar önemli bir teşvik ki 16 Nisan’da ‘evet’ dedikten sonra Türkiye’de bundan sonra koalisyon krizlerinin, sıkıntılarının ortadan kaldırılacağı istikrarın, güvenin tesis olacağı bir Türkiye’ye doğru bizi götüren bir teşviktir.” Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *