image

 Ziyaret sırasında Vali Deniz’e; İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve kamu kurum yöneticileri eşlik etti. 

Bölge halkının 60 yıla yakın hayalini kurduğu ve yapımı tamamlanan kantar köprüsü yol güzergahını kullanarak Gercüş İlçesi Kayapınar Beldesine giden Vali Deniz, yol güzergahında bulunan köylerde kendisini karşılayan vatandaşlarla yakından ilgilenerek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. 

Kayapınar Belde Belediyesi bahçesinde Vali Deniz ve beraberindekileri; Gercüş Kaymakamı Ünal Koç, Kayapınar Belediye Başkanı İsmail Koruyan ve çok sayıda vatandaş karşıladı. 

Belde taziye evinde vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyen Vali Deniz, Belde Belediye Başkanından beldede yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. 

Burada vatandaşlara hitap eden Vali Deniz, vatanına ve milletine bağlı ülkenin birlik ve beraberliğine sahip çıkan bir belde ve bu beldeye hizmetin en iyisinin yakıştığını ifade etti. 

Vatanın her şeyden daha önemli olduğunu ifade eden Vali Deniz, “Birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasını istemeyen güçlere karşı bu tavrımızı net bir şekilde göstereceğiz. Bu güçler terör örgütlerini başımıza salarak sinsi emellerini gerçekleştirmek istiyorlar. Ama bunu başaramayacaklar. Biz bin yıldır bu coğrafyada beraber yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Hainlik yapanlara da asla ve asla prim vermedik ve vermeyeceğiz” diye konuştu. 

Daha sonra belde Jandarma Karakolunu ziyaret eden Vali Deniz, vatani görevini yapan askerlerle bir süre sohbet ederek, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Belde ziyaretinin ardından Hisar Köyü’ne geçen Vali Deniz, köy meydanında vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, sorun ve isteklerini dinledi. 

Daha sonra Gercüş ilçesine geçen Vali Deniz ve beraberindekiler; Kaymakam Ünal Koç, kurum yöneticileri ve kanaat önderleriyle Gercüş Öğretmen Evi toplantı salonunda bir araya gelerek, Gercüş ilçesine yapılacak yatırım çalışmaları ile ilçenin genel durum değerlendirmesi yapıldı. İlçede yapılacak ve yapımı devam eden kamu yatırımları hakkında bilgi alan Vali Deniz, kamu yatırımlarının takibinin yapılmasını ve yürütülen çalışmaların zamanında bitirilmesi konusunda yetkililerden gerekli denetimlerin yapılmasını istedi. 

Toplantının ardından Vali Deniz,  ilçede yapımı devam eden 16 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

 MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Daha sonra ilçenin mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Deniz, muhtarların istek ve sorunlarını dinledi. 

Muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Vali Deniz, Mahalle ve köylerimizi temsil eden muhtarlarımız aynı zamanda devletin temsilcileri, kanunların uygulayıcılarısınız. Hepimizin gayesi vatanımıza, milletimize hizmet etmektir. Bizim huzura, birlik beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Huzurumuzu bozmaya çalışan kim olursa olsun karşısında dimdik duracağız. Yıllardır bölücü terör örgütü bölgeye kan ve gözyaşı dışında bir şey vermemiştir. Artık bu duruma dur demenin zamanı geldi. Bu terör belasından kurtulmak için mücadelemiz kararlıkla devam edecektir dedi. 

Cazibe merkezleri projesi kapsamında ilimize 200 yatırımcı yatırım yapmak için başvuruda bulunmuştur. Buda 20 bin kişinin iş ve aş sahibi olacağı anlamına gelmektedir. Her günümüz bir önce ki günden daha iyi olacaktır.” diye konuştu. Recep Fırat

         

                       

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *