image

İTTİHAD Başkanı Kılıçarslan:

 Ramazan ayının da içinde bulunduğu üç aylar, Bugün başladı. Recep ayının cumaya bağlanan ilk perşembe akşamı olan 30 Mart'ta da Regaip Kandili idrak edilecek. Gazetemize açıklamalarda bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, bu ayların daha güzel bir şekilde ihya edilmesi ve Müslümanların bu ayları bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İNFAKLA ALLAH’TAN KURTULUŞ İSTEYELİM

 İslam ümmetinin büyük felaket ve musibetlerle boğuştuğu, Müslüman halkların büyük acılar çektiği böyle bir dönemde her zamankinden daha çok Allah’ın yardımına ve ona yönelmeye ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Kılıçarslan, “İnfak, namaz ve duayla Allah’tan yardım isteyelim, kendimiz ve mazlum kardeşlerimiz için çokça dua edelim. Allah’tan yardım ve kurtuluş isteyelim.” İfadelerini kullandı.

Çevrelerindeki Müslüman komşularının büyük acılar içinde yaşadıkları bir ortamda kendilerinin rahat bir hayat sürdüklerini dile getiren Kılıçarslan, “ Bu rahatlık ve nimetlerin kıymetini bileli. Bela ve musibetlerden korunmak için özellikle infaka yönelelim. Allah yolunda infak edelim, sadaka verelim. Sadaka bela ve musibetlerden koruyan en önemli vesilelerden biridir.” Dedi.

RECEP VE ŞABAN, RAMAZAN’A RUHİ HAZIRLIKTIR

 Üç ayların faziletleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıçarslan, özellikle bu aylardan Ramazan ayının İslam ümmeti için çok yönüyle hayra kapı aralayan bir ay olduğunu belirtti. Kılıçarslan, “Allah Teâlâ bu ayın içinde olan Kadir Gecesinde Kuranı Kerimi indirmiştir. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Allah bu ümmete bir iyilik yapmıştır. Bu günde ibadet eden kişi bin ay ibadet etmiş gibidir. Bu ayları hakkıyla eda eden kişi sanki annesinden yeni doğmuş gibidir.” dedi.

Peygamber Efendimizin (sav) özellikle Ramazan ayında ibadetlerine çok daha büyük bir ehemmiyet verdiğini belirten Molla Kılıçaslan, Ramazan ayının son 10 gününde yapılan itikaf ibadetine dikkat çekti.

Ramazan ayı öncesi başlayan Recep ve Şaban aylarına da değinen Molla Kılıçaslan, bu aylarda yapılan ibadetlerin diğer aylara nazaran daha hayırlı olduğunu, Recep ve Şaban aylarının da Ramazan ayına ruhi bir hazırlık olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *