image

"Mustazaflar Haftası" dolayısıyla Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Genel Merkezinde düzenlenen programda, İslam ümmetinin içerisinde bulunduğu kötü duruma dikkat çekilerek, var olan sorunların giderilmesi için husumetlerin, çekişmelerin bir tarafa bırakılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Müslümanların yaşadığı sıkıntıları anlatan sinevizyon gösterimi ve bestelenen ezgilerin seslendirilmesiyle devam etti.

Düzenlenen programın bir konuşma yapan İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, İslam ümmetinin bugünkü durumuna değinerek şunları söyledi:"Bugün ümmetin tamamı mustazaf hayatı yaşıyor. Çünkü ümmetin başı yok. Bir imamı, bir rehberi yok. İslam'ın gelişinden bugüne kadar hiçbir zaman Müslümanların sayısı bu kadar fazla olmamıştı. Ama hiçbir zaman da belki bu kadar darmadağınık olmamışlardı. Başıboşluk onları zillete düşürmüştür. Her tarafta zulüm var. Kan revan içinde ümmet. Dikkat ediniz bugün bir Yahudi Yahudi'yle savaşmıyor. Bir Hristiyan başka bir Hristiyan'la savaşmıyor. Bir Yahudi, Hristiyan'la veya bir Hristiyan, Yahudi'yle savaşmıyor. Bir Budist'le de savaşmıyorlar. Ancak hepsi İslam'la, Müslümanlarla savaşıyor. Yetmiyor, en acısı da Müslümanlar birbirleriyle savaşıyor. Bu büyük bir fitnedir, imtihandır, derstir." İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *