image

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Gercüş İlçe Müdürlüğü çiftçilere %70 hibeli fıstık fidanı dağıtacak. Fidanların bir kısmının geçen hafta teslim edildiğini ve bir kısmının bugün teslim edileceğini belirten Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Gercüş İlçe Müdürü Metin Kaplan " Fidanların bir kısmını geçen hafta dağıttık. Bir kısmını da bugün dağıtacağız. Toplamda 120 bin fıstık fidanı dağıtacağız İnşallah." dedi.

"FİDANLAR GERCÜŞLÜ ÇİFTÇİLERE DAĞITILACAK"

Fidanların Gercüşlülere özel olduğunu belirten Kaplan " 120 bin fidan Gercüşlü çiftçilere dağıtılacak. Fıstık fidanlarının yanında 5 bin adet meyve fidanları da veriliyor. Bu fidanlar içerisinde badem, armut şeftali, erik, Trabzon hurması gibi fidanlar bulunuyor. Bu projeyi Gercüş kaymakamlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi de destekliyor." ifadelerini kullandı.

"SADECE %30'UNU ÇİFTÇİ ÖDEYECEK"

Fidanların %70'ini devletin ödeyeceğini belirten Kaplan "Vereceğimiz fidanlar %70 hibelidir. %70'ini Gercüş Kaymakamlığı finanse ediyor. Bu projeyle ilçemizden göçü durdurmak, çiftçilerimize ekonomik anlamda katkı sunmak amaçlanmıştır. Çiftçilerimiz için güzel bir fırsat.  " ifadelerini kullandı. 

Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *