image

Batmanlı İş Adamlarından Başbakana:

Başbakan Binali Yıldırım bugün saat 16.00'da valilik önünde gerçekleşecek referandum mitingine katılacak. MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir ve ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, Batman’ın sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesini Başbakandan istediler.

TPAO’NUN KÜÇÜLTÜLMESİ BATMAN’A HAKSIZLIK

TPAO’nun küçültülmesinin Batman’a büyük bir haksızlık olacağını söyleyen MÜSİAD başkanı Özdemir, “ Halen günlük 7-8 bin varil petrol çıkmasını göz önüne aldığımızda Türkiye’nin en çok petrol üretildiği ilin Batman olduğunu görürüz. Bunun daha da geliştirtmesi gerekirken,  bunun tam tersi politikalar Batman için büyük bir haksızlık olur. Diğer bir talebimiz tıp fakültesi. Tıp fakültesinin Batman’a kazandırılmasını istiyoruz. Üniversitemizin Mardin’e yakınlığını sağlayacak köprünün programa alınarak yapılmasını istiyoruz. Diğer bir sıkıntımız organize bölgesinin yetersizliği. Organize Sanayi Bölgesi için Vali Beyin çalışması var anacak Ankara’dan Başbakanımızın talimatıyla yer tahsisinin yapılarak hızlandırılmasını istiyoruz.” Diye taleplerini sıraladı.

 ORGANİZE BÖLGESİNE DEMİR YOLU ÇEKİLSİN

Batman’da elektrik kesintilerinin yaşandığını ve bunun iş adamlarını olumsuz etkilediğini söyleyen Özdemir, “Bu durum bizi mağdur ediyor. Bu anlamda elektrik sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Yine demir yolunun bir hattının Organize Sanayi Bölgesine çekilmesi sanayicileri nakliye anlamında rahatlatacaktır. Bu talebimizin yerine getirilmesi sevindirecektir.” Dedi.

KUZEY ÇEVRE YOLU YAPILSIN

Uçak seferlerinin artırılmasını da isteyen Özdemir, “Uçak seferleri İstanbul için yeterli ancak Ankara ve diğer illerimiz Antalya, İzmir gibi illerde direk uçuşların başlatılmasını istiyoruz.  Bilet ücretleri diğer illere göre çok daha yüksek bunun da gözden geçilmesini diliyoruz. Tekstil kenti olan Batmanımızın yer tahsisi ve çalışan tekstilcilerin resmi anlamda sıkıntı yaşamamaları için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Ayrıca Kuzey çevre yolu yapımının biran önce programa alınıp başlatılmasını istiyoruz.” Dedi.

FETÖ MAĞDURLARINA ADALET  

FETÖ mağdurlarını da gündeme getiren Özdemir, “FETÖ’den dolayı mesleklerinden ihraç edilen yargı mensuplarının olduğunu biliyoruz. Ve bu yargı mensuplarının verdiği kararlarla tutuklu olan ve görevlerinden ihraç edilen birçok kişin de olduğunu biliyoruz. Bu davaların tekrardan gözden geçirilmesi insanların kalbine su serpecektir.” Diyerek mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

OSB SORUNU ACİLEN İVEDİLİKLE ÇÖZÜLSÜN

ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, Başbakandan talepleri olan diğer bir iş adamımız. Önceliklerinin 16 Nisanda evet çıkması olduğunu belirten Nasıroğlu,“Başbakandan beklentilerimiz OSB’mizin acilen ivedilikle çözülmesi, yeni istihdam alanlarının oluşması için batıdan büyük firmaların Batman’da yatırım yapmaları için teşvik edilmeleridir. Ayrıca 20 -30 yıllık yeni iş alanlarının oluşması için ayrıca yeni OSB oluşturulması, ekonomik, sosyal alanda Batman’daki yatırımların hızlanması ve Batman’a bir tıp fakültesinin yapılması…” şeklinde taleplerini sıraladı.

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *