image

İlimizde, 4 sene önce iptal edilen Antalya ve İzmir seferlerinin acente ve vatandaşları zor durumda bıraktığını belirten Behewi Turizm sahibi İsa Koyun " Batman’da 4 sene önce faaliyete konulan İzmir ve Antalya seferleri ile birlikte vatandaşlar ve biz acenteler mutlu olmuştuk. Fakat bu durum sadece 6 ay sürdü." ifadelerini kullandı

ANTALYA VE İZMİR SEFERLERİ TEKRAR FAALİYETE GİRSİN

Antalya ve İzmir seferlerinin tekrar faaliyete konulmasını isteye Koyun " Eğer bu seferler tekrar faaliyete konulursa, acenteler ve vatandaşlar rahat bir nefes alabilecek. Batmanlı vatandaşlar Antalya ve İzmir seferlerini çok kullanıyor. Seferler ilimizde olmadığı için vatandaşlar ya aktarmalı, ya da Diyarbakır'dan gidebiliyorlar." dedi.

BATMAN SAHİPSİZDİR

Batman'ın sahiplenmediği ifade eden Tekalp Turizm yetkilisi Ferhat Gündem "Uçak seferlerinin az olması bizim işimizi çok etkiliyor. 4 sene önce İzmir ve Antalya seferleri vardı. Yoğun bir talep vardı. Vatandaşlar sürekli gidip geliyorlardı. Yalnız 6 ay sonra bu seferleri iptal ettiler. Bu durum işimizi kötü yönde çok etkiledi. Batman'ımız sahipsizdir. Sahipsiz olmasaydı bu kadar güzel bir şehre, havalimanına bu kadar az sefer olmazdı." diye konuştu.

ANKARA VE İSTANBUL SEFERLERİ DE YETERSİZ

 Geçen seneye oranla işlerinin yarı yarıya düştüğünü söyleyen Gündem " Günde 3-4 uçak geliyor. Onlar da İstanbul ve Ankara seferleri. Ki bu seferler de yetersiz. Bizim geçen seneye oranla, normalde günde 50 tane bilet satmamız gerekirken şimdi 15 tane ancak satabiliyoruz. İşlerimizde %50 gibi bir düşüş var. Vatandaşlarımız da çok sıkıntı çekiyorlar. Aktarmalı gitmek zorunda kalıyorlar buda onlara daha fazla para ödemek zorunda bırakıyor." ifadelerini kullandı.

Turizm Sahipleri Gündem ve Koyun,  Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini söylediler. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *