image

Mazlumder Genel Kurulunda Diyarbakır, İzmir, Şanlıurfa, Gaziantep, Kocaeli, Batman, Mersin, Van, Şırnak, Sakarya şubelerinin de aralarında bulunduğu 16 şube, delegelerin oylarıyla kapatıldı. Mazlumder'de, yapılan genel kurul ile  Ramazan Beyhan'ın yeni başkan olarak seçilmesinin ardından derneğin 16 şubesinin kapatılmasına karar verildi.

Mazlumder, Mahkeme kararıyla Genel Kurul'a gitti. Genel Kurul'a mevcut yönetim katılmadı. Genel Kurul sonucunda mevcut Genel Başkan Ahmet Faruk Ünsal'ın yerine Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Ramazan Beyhan Genel Başkan olarak seçildi. Ayrıca Tüzük değişikliği yapılarak Genel Merkez İstanbul'a taşındı.

16 ŞUBE KAPATILDI

Genel Kurul'da verilen önerge ile Diyarbakır, İzmir, Şanlıurfa, Gaziantep, Kocaeli, Batman, Mersin, Van, Şırnak, Sakarya şubelerinin de aralarında bulunduğu 16 şube, delegelerin oylarıyla kapatıldı. 

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Mücadele Derneği (Mazlumder) Olağanüstü Genel Kurulu'nda genel başkanlığa seçilen Ramazan Beyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni dönemde yol haritalarının kuruluş misyonuna uygun hareket etmek olduğunu belirterek her şart ve durumda zalimin karşısında duracaklarını ifade etti.

FABRİKA AYARLARINA DÖNÜŞ

Herhangi bir tarafa, iktidara, muhalefete yakın durmak veya çıkar gözetmek gibi bir çabaları olmadığını vurgulayan Beyhan, "Bizim mücadelemiz Mazlumder'in kendi fabrika ayarlarına dönmesidir. Gayemiz hak ihlallerini objektif bir şekilde tetkik etmek, bunu kamuoyuna duyurmak, yetkilileri uyarmak." dedi.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Batman şube başkanı Hasan Argünağa ise; “Batman şubemiz dün İstanbul merkezli genel merkez sitesinin resmi açıklamasında kapatılan şubeler arasında değildi. Bu sabah şubemizi de ilave ettiler. Mahkeme süreci devam ettiğinden yarın mahkeme Ankara genel merkezin lehine karar verirse, 19 Mart’ta yapılan olağanüstü genel kurul, tüm sonuçlarıyla ‘yok’ hükmünde olacaktır.” açıklamalarında bulundu.  Haber Merkezi

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *