image

 Gazetemize konuşan vatandaşlar Avrupa’da yaygınlaşan İslam düşmanlığına karşı halk olarak bir şeyler yapılması gerektiğini dile getirdiler. Avrupa ürünleri ülke olarak boykot edilirse bir neticeye ulaşılabileceğini söyleyen Ferit Aykut, " Türkiye bu durumda boykot etmekte zorlanacaktır. Çünkü bizlerin ürettiği ürün sayısı çok az. Eğer kendi markalarımızı üretirsek o zaman rahat bir şekilde Avrupa ürünleri boykot edilebilir."dedi.

GELİŞELİM VE BİZ AVRUPAYI KUŞATALIM

Avrupa’yı kendi ürettiğimiz ürünler ile kuşatmamız gerektiğini söyleyen Aykut, "Ülkemizin daha fazla marka üreterek Avrupa’ya yayarak bize muhtaç kalmalarını sağlaması lazım. Öyle ki  biz onları kuşatma altına almış gibi oluruz. Bu durumda boykot etmek çok kolay bir hal alır. Hatta onlar bizi boykot etmek için çabalar." ifadelerini kullandı.

İSLAM DEVLETLERİ AVRUPAYA ÖZENMESİN

İslam devletlerinin Avrupa’ya özenmemesi gerektiğini belirten Kenan Karadaban, "En büyük boykotu devletin yapması lazım. Avrupa’nın ürünlerine sınır koyması lazım… Eskiden gizliden gizliye yapılan düşmanlık artık açıkça yapılıyor. Çünkü Müslümanlar Avrupa’ya özeniyor, bu da onlara cesaret veriyor." diye konuştu.

NEDEN TÜRKİYE AVRUPA ÜRÜNLERİNE MUHTAÇ?

Türkiye’nin Avrupa’ya niçin muhtaç olduğunu çözemediğini söyleyen Karadaban, "  Ülkemiz,kendi markalarını üretip geliştirerek Müslümanlar arasındaki ekonomiyi canlandırabilir. Böylece Müslümanlar birbirlerine yardımcı olmuş olur." dedi.

DÜNYADAKİ DOĞAL ZENGİNLİKLERİN YARISI İSLAM ÜLKELERİNDE

Dünyadaki doğal zenginliklerin yarısının İslam ülkelerinde olduğunu söyleyen İkram Aslan "Dünyadaki doğal zenginliklerinin yarısı İslam ülkelerinde fakat gene de dünyada Avrupa kadar yerimiz yok, bu bizim suçumuzdur. Kendimizi geliştirerek Avrupa’ya karşı dik bir duruş sergilersek Müslümanlara yapılan zulümlere engel olabiliriz. Aramıza fitne girmesine izin vermemeliyiz, dikkatli olmalıyız." ifadelerini kullandı. Şevki Aslan

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *