image

 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında üniversitelerde olmak isteyen adayları, tek oturumda düzenlenecek YGS'nin heyecanı sardı.

SINAVA KATILIM SAYISI ARTTI

ÖSYM, bu yıl 2 milyon 265 bin 902 kişinin sınava katılacağını açıkladı. Buna göre, geçen yıla oranla 87 bin 339 kişilik artış yaşandı.

Saat 10.00'da başlayacak sınavda Türkçe, Matematik, Geometri, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden sorular çıkacak.

Saat 09.45'ten sonra sınav binalarına giriş yapılamayacak

Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Adayların, saat 09.45'ten sonra sınav binalarına alınmayacaklarına vurgu yapıldı.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI

Sınav giriş belgeleri geçtiğimiz günlerde erişime açılmıştı. Adaylar, sınava giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecekler.

GEÇİCİ KİMLİK BELGESİYLE SINAVA GİRİLEBİLECEK

Adaylar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "geçici kimlik belgesi" ile sınava girilebilecekler.

Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların, sınavın başlamasından yarım saat önce sınava girecekleri salonun kapısında hazır bulunmalarının zorunlu olduğu belirtildi.  Haber Merkezi

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *