image

İKİ AYDIR BÖYLE

Kültür Mahallesi 2628 Sokakta ikamet eden mahalle sakinleri, çukur ve çamur dolu yollardan şikayetçi olduklarını belirtti. Dicle Edaş'ın yapmış olduğu yeraltı çalışmaları sonucunda kaldırım ve yollarda oluşan çukurlar 2628. sokaktaki ve civarındaki vatandaşları rahatsız ediyor. Her araba geçtiğinde sokağın toz içinde kaldığını belirten Abdullah Işık " Dicle Edaş 2 ay önce buraya yeraltı çalışmaları yapmak üzere kazılar yaptı. Yapmış oldukları kazılarda kaldırımları da heder ettiler. Çalışmalardan sonra buradan ayrıldılar. Çalışmalar bittikten sonra mahallenin hali dayanılmaz oldu." dedi.

TOZ VE ÇAMURDAN GEÇİLMİYOR

Her araba ve yağmurda toz ve çamur nedeni ile sıkıntı çektiklerini belirten Işık " Buradan ne zaman bir araba geçerse her yer toz oluyor ve biz çok rahatsız oluyoruz bu durumdan. Her yağmur yağdığında çamur birikintileri yüzünden sokakta yüremiyoruz. Arabalar geçtiğinde tüm çamur üzerlerimize sıçrıyor. Yetkililerden ricamız bu duruma acil bir şekilde el atmalarıdır." ifadelerini kullandı.

KALDIRIMLAR HARAB OLDU

Çalışmaların ardından kaldırımların da büyük zarar gördüğünü söyleyen Habib Dağ ise " Yapılan çalışmalardan sonra kaldırımlar da zarar gördü. Doğru dürüst bir kaldırım kalmadı. Mahalle toz, çamur ve çukurlardan geçilmiyor. Arabalar da geçerken zorlanıyor. Yetkililerin mahallelinin sıkıntılarına bir çözüm bulmasını ve acil bir şekilde buraya el atılmasını istiyoruz.” Dedi.

DÜZELTECEKLERİNİ SÖYLEDİLER AMA DÜZELTMEDİLER

Mahallelinin zor durumda kaldığını ifade eden Hüseyin Baran da " Burada yeraltı çalışmaları yapıldıktan sonra, buraları düzelteceklerini söylediler ve 2 ay geçti hala aynı. Kaldırımlar neredeyse yok oldu, sokaklar çukurla doldu, her yerde çamur birikiyor mahalleli bu sıkıntılardan ötürü zor durumda. Yetkililerden bu mahalleliyi sıkıntılarda kurtarmasını rica ediyorum." diye konuştu.

DİCLE EDAŞ: ÇALIŞMA BİTİNCE YOLLARI YAPACAĞIZ

 Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz DİCLE EDAŞ yetkilileri ise, “Bağlantılarımızı yaptık ama daha enerji verilmediği için, hatlar denenmediği için vatandaşlar bir sıkıntı yaşanmasın diye geçici olarak yolları düzelttik. 31 Marta çalışma bitecek. Ondan sonra yolları ve kaldırımları eski haline getireceğiz.” Açıklamasında bulundu.

Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *