image

İTTİHAD’IN GURUR TABLOSU

Âlimler ve Medreseler Birliği’nin (İttihad-ul Ulema) bünyesi altında hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 32 hafız için Selimiye Camiinde mezuniyet programı yapıldı. Programdahafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 32 hafız, törenle plaket ve diplomalarını aldı.

Mezuniyet programına; Âlimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, bölgenin âlim ve kanaat önderleri, STK temsilcileri, mezuniyet diploması alan hafızların aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Kürtçe ilahiler seslendirildi. Daha sonra hafız öğrencilerin hocalarından Mısırlı Molla Ahmed’in açılış ve selamlama konuşmasının ardından hafızların çalışmalarını gösteren sinevizyon gösterimi yapıldı.Sinevizyon gösteriminin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Âlimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Kur’an-ı Kerim’in önemine vurgu yaptı.

KUR’AN İNSANLARI HİDAYETE GÖTÜRÜR

Toplumdaki sıkıntıların Kur’an-dan uzaklaşılmasından kaynaklandığını belirten Kılıçarslan, Peygamberimizin dönemindeki asr-ı saadetin tekrar yaşanması için Kur’an-ın okunup, aynı zamanda yaşatılması gerektiğine işaret etti.Kılıçarslan, “Kim ki bu Kur’an ile amel etmişse, Allah’ı tanıyıp, Peygamberin davasını tanımışsa onlar cennet ehlidirler. Her kim de bunlara muhalefet etmişse cehennem ehli olmuştur. Kur’an-ı Kerim insanları hidayete götürür. Kur’an insanlara cennet yolunu gösterir. Bizlerin hem hayırlısı Kur’an-ı öğrenip, öğretenimizdir. Samimi ve sadık olanlara Kur’an, ahrette sahibine şefaatçi olur. Kim çocuğuna Kur’an-ı okutsa, anlatsa, kendi hayatlarındayaşasa ve başkalarına yaşatmaya çalışsa Allah’u Teâlâ ahrette anne ve babasının başına taç koyar.” dedi.

OKUMAK YETMEZ, AMEL ETMEK GEREKİR

Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki buyruklarına göre bir hayat yaşanması takdirde toplumda hiçbir sorun ve sıkıntının kalmayacağını vurgulayan Kılıçarslan, konuşmasını şöyle devam etti: “Toplumdaki cinayet, kan ve gözyaşlarının sebebi bizlerin Kur’an-dan uzaklaşmamızdan, Peygamberin sünnetini yerine getirmemizdenkaynaklanıyor. Eğer ki bizler çocuklarımıza Peygamberimizin hayatını anlatmazsak, İslam’ın ahlakını, Kur’an-ı öğretmezsek kıyamet gününde onlar bizim yakamıza yapışacaktır. Sadece Kur’an-ı okumak yetmez, onunla amel de etmek gerekir ve Kur’an-ınhâkimiyeti için canımız ve malımızla mücadele etmemiz gerekir.”

KUR’AN DÜSTURDUR, KANUNDUR

Daha sonra Suriye âlimlerinden Molla Said bir konuşma yaparak, Kur’an-ın toplum içinde yaşatılması için önemli tavsiyelerde bulundu. Allah düşmanlarının en çok Kur’an-ı okuyup, kendi hayatlarında yaşayan toplumlardan korktuğunu söyleyen Molla Said, “En güzel topluluk Kur’an-ı öğrenip, öğreten topluluktur. İslam düşmanları için en büyük düşman Kur’an-ı Kerim’dir. İslam düşmanları Kur’an-dan korktukları gibi hiçbir şeyden korkmuyorlar. Çünkü Kur’an düsturdur. Kur’an, Müslümanları kötülükten alıkoyar. Kur’an, Müslümanların kanunudur.” diye konuştu.

“Hedefimiz Rabbimizi tanımak, O’na yakın olmak”

Hafız öğrencilerin yaptığı Kur’an tilavetinin ardından hafız öğrenciler adına konuşma yapan hafız Hüseyin Soysal, uzun ve yorucu bir eğitim sürecinden sonra kutlu bir neticeyi görmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Soysal, “Bizler Kur’an yolunu seçerken birgün belge sahibi olmak hayaliyle seçmedik. Arkadaşlarımla bu yola girerken en büyük hedefimiz Rabbimizi tanımak, O’na yakın olmak ve O’nun rızasına erişmekti. Rabbimizin kitabını anlamak kulluğumuzu, vazifelerimizi bilmek ve hidayet yollarını tanımak en büyük amaçlarımızdandı. Hamdolsun hedeflerimizin birini gerçekleştirdik. Kur’an-ı ezberledik ve hafızlar defterine yazıldık. Şimdi ise Rabbimizin kitabını anlamak ve sonra da yaşamak için çalışacağız. Bizler bu mezuniyetten sonra inşallah eve değil ilim yolculuğuna, yani medreseye gideceğiz. İslam’la aziz olmuş halkımızın büyüklerine, bu ümmetin cömertlerine ve tüm duyarlı imkân sahibi Müslümanlara da seslenmek istiyorum. Sizden büyüklerimiz olarak bu toplumu manevi anlamda inşa etme konusunda yatırım yaptığınız gibi, medreselerin ihyası konusunda da bizler yardımcı olmanız, dayanışma içerisinde olmanızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 32 hafıza, plaket ve diplomaları verildi.Plaket ve diploma töreni yapılan dua ile son bulurken, törenin ardından misafirlere yemek ikram edildi.  (Şevki Aslan)

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *