image

ABD'nin Adana Konsolosu LindaStuartSpecht'in periyodik aralıklara Güneydoğu illerini dolaşıp özel, kendi ifadesiyle "kayıt dışı" toplantılar yapması "ABD'nin Adana Konsolosu tam olarak ne yapıyor?" sorusu bir kez daha gündeme getirdi.

ABD'nin İslam ülkelerindeki istihbari faaliyetleri, farklıkları manipüle ederek oluşturmak istediği kaosplanları biliniyorken, Türkiye'de de benzeri faaliyetlerine son yıllarda hız vermesi dikkat çekiyor.

Özellikle ABD'nin Adana Konsoloslarının bölge valisi gibi hareket ettikleri görülürken, son yıllarda bölge  illerine yaptıkları ziyaretlerin, gerçekleştirdikleri "kayıt dışı" toplantıların ardından dikkat çeken olayların yaşanması zihinlerde çok sayıda soru işaretlerinin belirmesine neden oluyor.

Daha önce Irak, Afganistan, Kamerun, Vietnam, Papua Yeni Gine ve Surinam’da çalışan ABD'nin Adana Konsolosu LindaSpecht'in dün Diyarbakır'a gelişi ve burada çalışan kimi ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileriyle özel bir toplantı yapması da yine bu kapsamda dikkat çekici bulundu.

Hatırlanacağı üzere daha önceki yıllarda Specht'in selefi olan ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza da yoğun olarak bölgeye gelir ve onun gidişinin ardından yeni provokatif, sansasyonel saldırılar geçekleşirdi. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *