image

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanlığında yapılan basın açıklamasına, Sağlık-Sen Kadın Kolları üyeleri katıldı. Burada yapılan basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Kadın Kolları Temsilcisi Seher Tarhan, lise öğrencisi kızın başörtüsünden dolayı saldırıya uğramasını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Tarhan, “28 Şubat postmodern darbesiyle ülke yönetimini dizayn etmeye çalışanlar, aynı zamanda başörtüsü olmak üzere birçok kültürel ve dini değerlerimiz üzerinden toplumun ayrışmasını ve kutuplaşmasını da irade etmişlerdir. Ne var ki, geçmişte organize bir şekilde uygulanan baskılama alışkanlığı bugün münferiden de olsa yaşanmakta ve depreştirilmektedir. Bu minvalde son olarak İstanbul’da bir minibüste başörtülü genç bir bayana karşı yine bir bayan tarafından uygulanan psikolojik ve fiziksel tacizi esefle kınıyoruz.” dedi.

Açıklamanın devamında Tarhan, şunları söyledi: “İnanca ve düşünceye karşı her türlü saldırıya kendinde bir hak bulmaya sebep oluşturan 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinin artık esamesinin dahi bir daha okunmaması adına yeni anayasayı ve bunun referandum ile halka arz edilmesini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Referandumda yeni anayasaya kadınlar olarak evet diyoruz. Halkın hakemliğine güvenen kazanacak, halkın iradesinin üzerinde bir irade arayanlar er geç kaybedeceklerdir.” Şevki Aslan

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *