image

Batman’da seyyar bir şekilde kimlik kaplayarak çocuklarına bakmaya çalışan Suriyeli mülteci, 4 sene önce buraya kaçtıklarını ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini belirti. Kimlik kaplama işinin bile durgun olduğunu belirten Suriyeli mülteci “ Ben 4 sene önce Suriye’den buraya kaçtım. Suriye’de memur gibi maaş alıyordum, kurumların boya işlerini yapıyordum. Ama buraya geldiğimizde ben ve ailem ortada kaldık. Yapacak bir iş bulamadım. Malum yaşlandığım için boyacılığa da devam edemiyorum. 4 aya yakın bir süredir işlerimiz çok durgun. Artık insanlar kimliklerini kaplamıyor, yenisini alıyorlar.” Dedi.

ÇOCUKLARINI OKUTMAK İÇİN BURS İSTİYOR

Kimlik kaplayarak 4 çocuğuna baktığını ve 2 tanesini de okutmaya çalıştığını belirten Suriyeli mülteci, “Ben kimlik kaplayarak 4 kız çocuğuma bakmaya çalışıyorum ve 2 tanesini de okutmak için çabalıyorum. Diğer ikisi de evde annelerine yardım ediyorlar. Bizler zor durumda çocuklarımızı okutmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız için bir burs verilirse çok memnun kalırız.” İfadelerini kullandı.

ARTIK YAŞLANDIM VE ÇALIŞMAKTA ZORLANIYORUM

Yaşlandığını ve çalışmakta zorlandığını söyleyen Suriyeli mülteci “  Artık bu işi de yapmakta zorlanıyorum çünkü sürekli ayaktayız ve dolaşıyoruz. Yaşım ilerlediği için zorluklarla karşılaşıyorum. Suriyeli yaşlı mülteciler için bir şeyler yapılabilir bence. Biz Suriyeli yaşlılar için de bir maaş verilirse çok mutlu olacağız. Çok fazla olmasına gerek yok ekmeğimizi alabilecek bir maaş olursa yeter.” Dedi.

Abdullah Eşenbuğa

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *