image

Yeni teşvik uygulamasına göre; İşverenler, 2016/Aralık ayına çalışan sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için teşvikten yararlanacaklar. İşverenlerin ilave alacakları sigortalıların;  İŞKUR’a kayıtlı işsiz olma şartı bulunmakta.

Konuya ilişkin açıklama yapan İŞKUR Müdürü Besim EVİZ “ Sayın Cumhur Başkanımız ve Sayın Bakanımızın başlatmış oldukları “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” Projesinin bir ayağı olan +istihdam projemiz 09.02.2017 tarihi itibarıyla resmi gazetede yayınlanmıştır. Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti olan 2.177 TL’dir. (SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2.088,56 TL olmaktadır.)Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır.” Dedi.

İŞVERENE TEŞVİKTEN YARARLANIN ÇAĞRISI

EVİZ, “İl Müdürlüğü olarak  +istihdam teşviki, İŞBAŞI EĞİTİM Programları, Meslek Edinme Kursları ve diğer tüm hizmetlerimiz ile işverenin yanında olmaya devam edeceğiz. İş ve Meslek Danışmanlarımız aracılığı ile hizmetlerimizi işverenin ayağına götürüyoruz. Ayrıca Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında hazırladığımız bir dizi çalışma ve etkinlikleri yakın zamanda kamuoyuna deklere edeceğiz. İŞKUR olarak en temel hedefimiz istihdamı artırarak iş piyasasının canlılığına katkı sağlamaktır. İşverenlerden talebimiz bu uygulamalar hakkında bilgi alarak mümkün olduğu kadar, bu teşviklerden faydalanmalarıdır.” Dedi. İlhan Yıldız

 y

               

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *