Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyetleri kapsamında organize edilen şampiyona, hem genç erkekler hem de genç kızlar kategorisinde gerçekleştirildi.

75.Yıl Aydınkonak semt sahasında 24-26 Nisan 2025 tarihleri arasında yapılan turnuvaya 5 farklı liseden toplam 7 takım katıldı. Turnuva boyunca genç sporcular centilmence mücadele ederken, renkli görüntülere sahne olan maçlar yoğun ilgi gördü.

Şampiyona sonucunda, genç erkeklerde Raman Anadolu Lisesi birinci, Batman Spor Lisesi ikinci, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi üçüncü ve Malabadi MTAL Anadolu Lisesi dördüncü oldu. Genç kızlarda ise Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi birinci olurken, Raman Anadolu Lisesi ikinci, Batman Spor Lisesi üçüncü sırada yer aldı.

Dereceye giren lise takımları, 10-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Denizli'de yapılacak Türkiye Kriket Finalleri'ne katılma hakkı kazandı. İlimizi ve okullarını ulusal düzeyde temsil edecek olan 7 takım, finallere hazırlanmak için yoğun antrenman programlarına başladı.

Petrolspor’a Rakip Olmak İçin Kıyasıya Mücadele Ettiler Petrolspor’a Rakip Olmak İçin Kıyasıya Mücadele Ettiler

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Batman tarihinde ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir kriket organizasyonunun düzenlendiğini belirterek, Türkiye finallerine katılacak tüm takımlara başarılar diledi. Kriketin gençler arasında ilgi görmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Özperk, bu tür turnuvaların devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN