Grup aşamasında alınan sonuçlarla erken veda eden milli takımın ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı ödül sistemi futbol çevrelerinde geniş yankı uyandırdı.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, FIFA’dan federasyona aktarılan 14 milyon dolarlık ödüle ek olarak TFF bütçesinden de 2 milyon dolar ilave edildi ve toplam 16 milyon dolarlık kaynak futbolcular arasında dağıtıldı. Bununla birlikte daha önce gündeme gelen villa vaadinin de uygulanacağı ifade edildi.

Başarısızlık mı Ödüllendirildi

Batman Petrolspor’da Süper Lig Yolculuğu Bolu Kampıyla Başladı!
Batman Petrolspor’da Süper Lig Yolculuğu Bolu Kampıyla Başladı!
İçeriği Görüntüle

Turnuvada beklentilerin altında kalan performansın ardından kamuoyunda en çok tartışılan konu, ödüllendirme kriterleri oldu.

Spor kamuoyunda bazı yorumcular, uluslararası turnuvalarda başarıya dayalı teşvik sistemlerinin yaygın olduğunu hatırlatarak, erken elenen bir takım için bu ölçekte bir ödül modelinin kamuoyu nezdinde sorgulanmasının doğal olduğunu savundu.

Eleştirilerin odağında şu soru yer aldı: Turnuva sonunda oluşan sportif tablo ile açıklanan ödüller arasında denge kuruldu mu?

“Villaları Vereceğim” Açıklaması Gündemi Yeniden Alevlendirdi

Prim tartışmaları sürerken TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolculara daha önce verilen villa sözünün geçerliliğini koruduğunu söyledi.

Kamuoyunda söz konusu projeyle ilgili ortaya atılan bazı iddialara da yanıt veren Hacıosmanoğlu, arazinin ilgili iddialardaki gibi bir statüde olmadığını, gerekli izin süreçlerinin tamamlandığını ve inşaat çalışmalarının başlayacağını belirtti.

“Verdiğim sözün arkasındayım, futbolculara o villaları vereceğim” yönündeki açıklama, sosyal medyada ve spor kamuoyunda yeni bir tartışma başlattı.

16 Milyon Dolarlık Dağıtım Nasıl Yapıldı?

Federasyonun açıklamasına göre FIFA’dan gelen 14 milyon dolarlık gelir ile TFF’nin eklediği 2 milyon dolarlık kaynak bir havuzda toplandı.

Bu kaynağın yalnızca turnuva kadrosuna değil, eleme sürecinde kadroya davet edilen futbolcuları da kapsayacak şekilde eşit paylaşım esasına göre dağıtıldığı ifade edildi. Son aşamadaki organizasyonun ise takım kaptanlarının koordinasyonuyla yürütüldüğü aktarıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ