Sandıklar Açılırken Basın Dışarı Çıkarıldı

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçim Sonuçları Belli Oldu
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçim Sonuçları Belli Oldu
İçeriği Görüntüle

Bugün gerçekleştirilen ve büyük bir heyecanla takip edilen seçimlerde, saat 17.00 itibarıyla oy verme işleminin sona ermesi ve sandıkların açılması aşamasına geçildi. Ancak sayım işlemini takip etmek isteyen basın mensupları, beklenmedik bir engelle karşılaştı. Günenlik görevlileri, gazetecilerin salon dışına çıkmasını isteyerek seçim sonuçlarını yerinde takip etmelerine engel oldu.

Gerekçe: "Çekim Yapılacağı Endişesi"

Edinilen bilgilere göre; adaylardan Salih Kaplan'ın, sayım sırasında görüntü alınacağı ve bu durumun süreci olumsuz etkileyebileceği endişesiyle seçim kuruluna itirazda bulunduğu öğrenildi. Bu itirazın kabul edilmesi üzerine, basın mensuplarının içeri girmesine izin verilmedi.

Gazetecilerden Sert Tepki: Kameralar Yere Bırakıldı

Uygulanan bu engellemeyi basın özgürlüğüne bir müdahale olarak değerlendiren gazeteciler, durumu protesto etti. Görevlerini yapmalarının engellenmesine tepki gösteren çok sayıda basın çalışanı, kameralarını ve ekipmanlarını yere bırakarak sessiz bir eylem gerçekleştirdi.

"Halkın haber alma hakkı kısıtlanamaz. Şeffaf olması gereken bir seçim sürecinde basının dışarı çıkarılması kabul edilemez bir tutumdur." — Protestoya katılan bir basın mensubu.

Olay yerinde gergin bekleyiş sürerken, basın mensupları yapılan bu ayrımcı tutumun seçim sonuçlarının şeffaflığına gölge düşürdüğünü belirtti

Kaynak: HABER MERKEZİ