Batman Timoklular Derneği, toplum yararı, şeffaflık ve ortak akıl ilkeleri doğrultusunda yerel ve ulusal basın temsilcileriyle Kahve Sokak Cafe’de düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısında buluştu. Yoğun katılımın sağlandığı toplantıda, derneğin geçmiş dönem çalışmaları ve geleceğe yönelik stratejik hedefleri masaya yatırıldı.

"Feodal Yapı Değil, Gönüllü Birliktelik"

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Av. Ferhat Bayındır, derneğin hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese kapısının açık olduğunu vurguladı. Bayındır, "Bir yıldır Batman’da aktif faaliyet yürütüyoruz. Derneğimizde ağalık, şeyhlik veya feodal bir yapı yok; biz tamamen aynı coğrafyanın çocuklarının bir araya geldiği, dayanışma odaklı bir oluşumuz. Amacımız Tımok coğrafyasına ve insanına en samimi şekilde sahip çıkmaktır" dedi.

25 Ocak’ta Büyük Farkındalık Konferansı

Dr. Ayten Canalp: “Başarı Sabır ve Emek İster”
Dr. Ayten Canalp: “Başarı Sabır ve Emek İster”
İçeriği Görüntüle

Toplumsal sorunlara karşı duyarlılıklarını eyleme dönüştüreceklerini belirten Bayındır, 25 Ocak’ta Roza Gün Salonu’nda düzenlenecek olan geniş kapsamlı konferansın müjdesini verdi. Yaklaşık 4 saat sürecek konferansta; uyuşturucu, tefecilik ve çevre tahribatı gibi toplumu tehdit eden unsurlara karşı uzman isimlerin katılımıyla büyük bir bilinçlendirme hamlesi başlatılacak.

Tımok Coğrafyası İçin Turizm Çağrısı

Geçtiğimiz yıl düzenlenen festivalin bölgeye olan ilgiyi artırdığını ifade eden Bayındır, Batman Valiliği’ne ve ilgili kurumlara seslendi:

"90’lı yıllarda güvenlik nedeniyle boşaltılan bu topraklar, bugün yeniden canlanıyor. Tımok’un eşsiz doğası, çeşmeleri ve dağları turizm için paha biçilemez bir potansiyele sahip. Dernek olarak bölgeye lavabolar, dinlenme alanları ve sosyal donatılar inşa etmeye başladık. Devletimizin de desteğiyle bu bölgeyi Batman’ın yeni turizm rotası haline getirmek istiyoruz."

Barışın Elçisi: 100’e Yakın Husumet Çözüldü

Derneğin sosyal arabuluculuk rolüne de dikkat çeken Bayındır, bugüne kadar aileler ve bireyler arasında yaşanan yaklaşık 100 toplumsal husumeti barışla sonuçlandırdıklarını açıkladı. Kürt sorununun da demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini ifade eden Bayındır, Tımoklular Derneği olarak her türlü barış sürecine katkı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Toplantı, basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Muhabir: Mehmet Salih Özcan