Millî Eğitim Bakanlığınca, küresel gıda krizinin son zamanlarda tüm dünyada etkisini gösterdiği ve üretimin çok önemli hale geldiği bu dönemde tarım alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve Türkiye'nin tarımsal üretim üssü haline gelmesi amacıyla tarım liselerinin aktif rol alması için yeni projeler hayata geçiriliyor.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu kapsamda uygulamaları yerinde görmek için Hollanda'da tarım alanında dünyada en iyi üniversite olarak kabul edilen Wageningen Üniversitesi ile yenilikçi tarım uygulamaların yapıldığı ve sektör ile eğitim kurumlarının bir arada yer alan World Horti Center'ı 19-20 Ekim tarihleri arasında üst düzey bir ziyaret gerçekleştirecek.

HAKSİAD’dan hizmet sektörü zirvesi
HAKSİAD’dan hizmet sektörü zirvesi
İçeriği Görüntüle

Bakan Özer, Hollanda ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, son dönemlerde özellikle gıda tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntıların tarım ve hayvancılık alanını çok daha kritik bir sektör olarak ön plana çıkardığını belirterek, "Bu bağlamda ülkemizi tarım üssü haline getirmek ve bu kriz anlarında ülkemizi avantajlı bir konuma taşıyabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı olarak tarım liselerimizi yeniden yapılandırma kararı aldık. 123 tane tarım listesine ilave olarak bu sene 23 tane daha açarak tarım lisesi sayısını 146'ya ulaştırdık." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ