Siirt genelinde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 28-30 Temmuz 2025 tarihleri arasında birçok ilçede geniş kapsamlı elektrik kesintileri yaşanacak.
Kesintilerin; bakım, onarım, yatırım çalışmaları ve trafo pano yenileme gibi nedenlerle yapılacağı bildirilirken, vatandaşların önlem almaları istendi. İşte ilçe ilçe kesinti detayları:
Baykan
-
28 Temmuz: Ardıçdalı, Atatürk, Aşağı Tütenocak, Çay, Dedebakırı, Eğridere, Gümüşkaş, Meşelik, Sarısalkım, Tütenocak, Çelikli, Çukurtaş, Şeyhosman mahallelerinde bina bakımı nedeniyle kesinti.
-
29 Temmuz: Atabağı beldesi TR4 hattında AG hat bakımı nedeniyle kesinti.
-
30 Temmuz: Atabağı beldesi TR1 hattında AG hat bakımı nedeniyle kesinti yapılacak.
Eruh
-
28-29 Temmuz: Üzümlük DM çıkışında 905464161 ID numaralı direkte yapılacak bakım nedeniyle 20'den fazla köy ve mezrada elektrik kesintisi olacak.
-
30 Temmuz: Sarıgül bölgesinde AG hat bakımı çalışması yapılacak.
Kurtalan
-
28 Temmuz: Merkez mahallelerinde röle test çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.
-
29-30 Temmuz: Akbulut, Aşağı Bişer, Kayalısu, Tulumtaş ve çevre köylerde pano ve trafo bakım çalışmaları nedeniyle kesinti olacak.
Pervari
-
28 Temmuz: Aydın ve Şakiran mahallelerinde tesis çalışması nedeniyle enerji kesilecek.
-
29 Temmuz: Umurlu Okulu TR-3 trafo ve pano bakım çalışması yapılacak.
-
30 Temmuz: 40’tan fazla köy ve mezrada OG hattında bakım-onarım çalışması nedeniyle kesinti olacak.
Siirt Merkez
-
28 Temmuz: Aktaş, Bakırt, Düzlüce, Konaklı ve Pınarova bölgelerinde bakım çalışmaları nedeniyle kesinti uygulanacak.
-
29 Temmuz: Barış ve Doğan mahallelerinde trafo ve pano çalışması yapılacak.
-
30 Temmuz: Dumlupınar, İnönü, Karakol, Sakarya gibi merkez mahallelerde bakım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.
Şirvan
-
28-29 Temmuz: İlçe genelinde yaklaşık 80 mahalle ve köyde tesis yatırımı ve bakım-onarım çalışmaları yapılacak.
-
30 Temmuz: Madenköy, Otluk ve Kirazlı bölgelerinde enerji kesintisi uygulanacak.



