Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), Şanlıurfa ve birçok ilçesinde 18-20 Ağustos 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintileri yaşanacağını duyurdu. Şebeke güvenliği ve enerji sürekliliği için zorunlu olduğu belirtilen çalışmalar, il genelinde geniş bir alanı etkileyecek.
Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için belirtilen saatlerde ve bölgelerde elektriksiz kalacaklarını göz önünde bulundurarak önlemlerini almaları gerekiyor. İşte ilçelere göre kesinti programının detayları:
Akçakale, Birecik ve Bozova'da Kapsamlı Bakım Çalışmaları
Akçakale ilçesinde 18 Ağustos’ta Aşağıbeydaş Mahallesi'nde AG hat bakımı yapılacakken, 19 ve 20 Ağustos'ta Aydınlı, Ayranlı ve Uğurtaş gibi bölgelerde 3. seviye bakım çalışmaları nedeniyle uzun süreli kesintiler öngörülüyor.
Birecik'te 18 Ağustos’ta Aşağı Karkutlu, Kömağıl, Mengelli ve Yaylacık mahallelerinde 3. seviye bakım, 19 Ağustos’ta ise F6 Birecik Köyler Fideri üzerindeki OSOS çalışması sebebiyle Abdallı'dan Ziyaret'e kadar çok sayıda mahallede enerji kesintisi yaşanacak.
Bozova ilçesinde de benzer şekilde 18 ve 19 Ağustos’ta OG hat bakım çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalar, Deliler, Hacıköy, Küpeli gibi köyleri etkilerken, 20 Ağustos’ta Bozova, Akmağara, Aylan gibi mahallelerde OSOS çalışması planlanıyor.
Ceylanpınar, Eyyübiye ve Karaköprü'de Onarım ve Tadilat
Ceylanpınar’da 18 ve 19 Ağustos tarihlerinde Avcılı ve Yenişehir bölgelerinde trafo bakımı gerçekleştirilecek. Eyyübiye'de ise 18 Ağustos'ta Batıkent Mahallesi'nde müteahhit tadilat çalışması yapılacakken, 20 Ağustos'ta Ayranlı, Dilimli ve Kırçiçeği bölgeleri tesis çalışması nedeniyle enerjisiz kalacak. Karaköprü'nün Esentepe Mahallesi'nde ise 18 ve 19 Ağustos tarihlerinde kök binası tadilat çalışması, 20 Ağustos’ta Dolunay Mahallesi'nde fider çalışması yapılacak.
Merkez ve Çevre İlçelerde Diğer Kesintiler
· Halfeti: 18 ve 19 Ağustos'ta Argıl Mahallesi'nde tadilat çalışması, 20 Ağustos'ta ise Altınova, Balaban ve Beyburcu gibi köylerde OSOS çalışması planlanıyor.
· Haliliye: 18, 19 ve 20 Ağustos tarihlerinde Yolyazı, Büyükmirdesi ve Altındamla gibi mahallelerde OG ve trafo bakımları gerçekleştirilecek.
· Harran: 18, 19 ve 20 Ağustos'ta OG hat bakımı sebebiyle Avlak, Balkır, Meydankapı gibi birçok mahallede elektrik kesintisi olacak.
· Hilvan: 18, 19 ve 20 Ağustos'ta Ovacık, Hosin ve Arabuk bölgelerinde AG hat bakımı nedeniyle enerji verilemeyecek.
· Siverek: 18 ve 19 Ağustos'ta Azıklı, Aşağıyalankoz, Batı ve Karakeçi gibi geniş bölgelerde, 20 Ağustos'ta ise Başbük ve Karadibek'te bakım ve onarım çalışmaları yapılacak.
· Suruç: 18 ve 19 Ağustos’ta Yönlü Mahallesi'nde trafo postası bakımı, 20 Ağustos’ta ise Alanyurt’tan Üçpınar’a kadar çok sayıda mahallede OSOS çalışması yapılacak.
· Viranşehir: 18 Ağustos'ta Gürpınar Fideri üzerinde OSOS çalışması, 19 ve 20 Ağustos'ta ise Adaköy, Altınbaşak ve Burç gibi mahallelerde 3. seviye müteahhit çalışması planlanıyor.
DEDAŞ, vatandaşları kesintilerin olduğu saatlerde elektrikli cihazlarını prizden çekmeleri, jeneratör kullanacakların ise şebeke elektriğiyle çakışmasını önleyici tedbirler almaları konusunda uyardı.




