Şırnak’ta 9 Ağustos Pazar günü planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Şırnak Merkez’de farklı mahallelerde yapılacak çalışma ve bakım faaliyetleri nedeniyle bazı bölgelerde elektrik enerjisi belirli saatlerde kesilecek.
Şırnak’ta elektrik dağıtım şebekesinde gerçekleştirilecek çalışmalar nedeniyle 9 Ağustos 2026 Pazar günü bazı mahallelerde planlı elektrik kesintisi yapılacak.
İlk kesinti, 08.18-18.00 saatleri arasında uygulanacak. Kesintiden İsmet Paşa, Şehrinuh, Dicle ve Yeşilyurt mahalleleri etkilenecek. Kesintinin, 3. şahıs tarafından Kuzey Çevre Yolu'nda gerçekleştirilecek fore kazık çalışması nedeniyle yapılacağı bildirildi. Çalışma kapsamında Cezaevi Kök'ten Bahçeler çıkışında enerji kesintisi yaşanacak.
Şırnak Merkez’de bir diğer planlı kesinti ise 10.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Atatürk ve Aydınlıkevler mahallelerinde uygulanacak kesintinin, 73TR-04570 CBS'li trafoda 1. ve 2. seviye bina ve dahili trafo bakımı nedeniyle yapılacağı belirtildi.
Aynı trafo bakım çalışması kapsamında Atatürk Mahallesi'nde de 10.00-13.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.
Günün bir diğer kesintisi ise 13.00-17.00 saatleri arasında uygulanacak. Bu kesintiden Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa ve Aydınlıkevler mahalleleri etkilenecek. Kesintinin 73TR-01305 CBS'li trafoda 1. ve 2. seviye bina ve dahili trafo bakımı çalışması nedeniyle gerçekleştirileceği bildirildi.
Elektrik dağıtım şirketi, planlı çalışmaların belirtilen saat aralıklarında tamamlanmasının ardından bölgelere yeniden enerji verilmesinin planlandığını duyurdu.




