Batman’da 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu, Ramazan ayının dayanışma ruhunu sahaya yansıtarak ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kapsamlı bir yardım organizasyonu gerçekleştirdi.
Haftalar Öncesinden Hazırlık Yapıldı
Ramazan öncesinde başlatılan organizasyon kapsamında, temel gıda ürünlerinden oluşan 120 yardım kolisi hazırlandı. Çalışmalar, okul bünyesinde oluşturulan ekip tarafından planlanırken, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması süreci titizlikle yürütüldü.

Gıda kolilerinin yanı sıra ailelerin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla toplam 60 bin TL tutarında alışveriş çeki de dağıtıma dâhil edildi.
Öncelik İhtiyaç Sahibi Ailelerde
Yardım çalışmasında öncelik, yetim ve öksüz çocukların bulunduğu ailelere verildi. Bunun yanında çevre mahallelerde tespit edilen diğer ihtiyaç sahibi haneler de destek kapsamına alındı.

Okul yönetimi, yapılan çalışmanın yalnızca maddi destekten ibaret olmadığını, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.
Dayanışma Bilinci Öğrencilere Yansıyor
Her yıl Ramazan ayında düzenlenen yardım organizasyonunun okulda bir gelenek haline geldiği ifade edilirken, bu tür çalışmaların öğrencilerde paylaşma ve yardımlaşma bilincini pekiştirdiği vurgulandı.

Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen destek çalışmasının, hem aileler hem de eğitim camiası açısından anlamlı bir dayanışma örneği olduğu kaydedildi.





