Mardin genelinde 23 Mart 2025 tarihinde farklı ilçeleri kapsayan geniş çaplı elektrik kesintileri yaşanacak. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan duyuruya göre, planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle belirlenen bölgelerde uzun süreli elektrik kesintileri uygulanacak. Kesintiler, çeşitli altyapı çalışmaları ve OSOS sistemine yönelik iyileştirme faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek.

Artuklu’da 8 Saatlik Kesinti Mardin’in Artuklu ilçesinde 23 Mart Pazar günü sabah saat 09.00’dan akşam saat 17.00’ye kadar sürecek bir elektrik kesintisi yaşanacak. Ensar, Şehidiye, Savurkapı ve Teker mahallelerinde etkili olacak kesinti, Yeniyol Kök 3’ten Eski Sağlık Kök çıkışının devre dışı bırakılması ve burada yürütülecek müteahhit çalışmaları nedeniyle uygulanacak.

Nusaybin’de Geniş Kapsamlı Kesinti Nusaybin’de ise farklı mahalleleri etkileyen bir dizi kesinti planlandı. OSOS çalışmaları nedeniyle,

Mazıdağı’nda Etifosfat TM Merkezli Çalışmalar Mazıdağı ilçesinde de birçok mahalleyi kapsayan kesintiler planlandı. OSOS çalışmaları nedeniyle;

  • Gündoğan, Ulutaş, Tanrıyolu, Poyraz ve Yağmur mahallelerinde sabah 09.00’dan 17.00’ye kadar,

  • Yücebağ, Köksalan, Engin, Dikyamaç gibi köylerde de aynı saatlerde kesinti olacak.

  • Atlıca mahallesinde ise 47TR-02656 kodlu trafo için bakım çalışması yapılacağından dolayı kesinti 09.00 ile 16.00 saatleri arasında sürecek.

Kızıltepe’de OG Hat Bakımı ve Hücre Değişimi Kızıltepe ilçesinde OG hat bakım çalışmaları ve kök 32’de hücre değişimi nedeniyle kesintiler olacak.

  • Akziyaret, Ersoylu, Kahraman ve Işıklar mahallelerinde 09.00 ile 14.30 saatleri arasında,

  • Yoldere, Selahaddin Eyyubi, Atatürk, Ilıcak ve Turgut Özal mahallelerinde 09.00 ile 16.00 arasında,

  • Yenimahalle, Tepebaşı ve Koçhisar mahallelerinde ise 09.00 ile 17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Vatandaşların kesintilerden olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirleri almaları ve elektrikli cihazlarını dikkatli kullanmaları önerildi. Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, çalışmaların belirtilen saatlerde tamamlanması için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Editör: Editör