İl müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, farklı noktalarda gerçekleştirilecek bakım, hat yenileme ve ekipman montaj çalışmaları nedeniyle bazı mahalle ve köylerde gün boyu enerji verilemeyecek.
Çok sayıda köy ve mahalle etkilenecek
Kesintiden etkilenecek bölgeler arasında Arapkent, Aşağıoba, Balcılar, Kopmaz, Kamberli ve Akköy gibi yerleşim yerleri bulunuyor. Ayrıca İsapınar köyünde yapılacak 3. seviye bakım çalışmaları kapsamında iki ayrı trafo hattında (TR AG hat) teknik müdahale gerçekleştirilecek.
Kesinti saatleri
- Başlangıç: 09.00
- Bitiş: 17.00 – 18.00 arası (bölgeye göre değişiklik gösteriyor)
Yetkililer, çalışmaların farklı hatlarda eş zamanlı yürütüleceğini ve bazı bölgelerde kesintinin daha uzun sürebileceğini bildirdi.
Teknik çalışmalar yapılacak
Açıklamaya göre kesintinin ana nedenleri arasında:
- Modem değişim ve hat düzenleme çalışmaları
-
- seviye trafo bakım işlemleri
- Direk üzerinde recloser montajı
- AG hat yenileme ve bakım faaliyetleri
yer alıyor.
Özellikle Sinan Fideri hattında yapılacak recloser montajı nedeniyle Bismil 1 TM bölgesinde de enerji kesintisi uygulanacağı belirtildi.




