17

İman, irade, direniş, sabır, şükür, tevekkül, cesaret ve izzet.. Yüklendikleri insani meziyet, İslami misyon ve Allah'a teslimiyetle tüm dünyayı kendilerine hayran bırakıyorlar..

Gazze halkından, Gazze halkının lideri İsmail Heniyye'den söz ediyorum. Önceki gün Katar'da hastanede yatan yaralı Gazzelileri ziyareti esnasında üç oğlu ve dört torununun şehadet haberini aldı Heniyye..

Ciğerparelerinin şehadet haberini metanetle, teslimiyetle karşıladı büyük lider Heniye ve şu cümleler döküldü dilinden;

“Üç oğlumun ve bazı torunlarımın şehadetiyle bizlere bu şerefi bahşeden Allah’a şükrediyorum. Düşman, oğullarımı öldürerek duruşumuzu değiştireceğimizi düşünüyorsa yanılgı içindedir. Oğullarımın kanı Gazze'de şehit olan insanlarımızın kanından daha kıymetli değildir, çünkü hepsi benim evlatlarımdır. Oğullarımın kanı Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi yolunda feda olmuştur. Tereddüt etmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi için yolumuza devam edeceğiz.”

7 Ekim’den bu yana 60 civarı yakınını şehid verdi Heniyye.. Son olarak ciğerparelerini feda verdi bu yolda. Ama asla davasından milim geri adım atmış değil. İşte liderlik, özüyle sözüyle dava adamlığı budur.. Gün olur bedel öder, gün olur bedel ödetirler..

Terörist Netanyahu ya da Biden gibi sığınıklardan, durum odalarından işgal ettikleri Filistin topraklarında çocukları katleden terörist saldırıları yönetmekle meşgul değiller. Gazze’nin onurlu liderleri, birilerinin yaptıkları gibi ailelerini güvenli ülkelere göndermiş de değiller. Birebir bombalar altındaki kendi halklarından ayrı tutmadılar ailelerini. Vatan savunmasında en ön safta can vermekten çekinmediler. 

190 gündür soykırım saldırılara maruz kalıyor Gazze halkı.. Ne Ramazan dinledi siyonist terörist, ne Bayram.. Sadece bayramın birinci günü HAMAS Lideri Heniyye’nin çocukları ve torunları da dahil yüz yirmi beş can düştü toprağa.. İki milyar İslam alemi buruk da olsa Ramazan Bayramını idrak ederken, Gazze halkı yıkılan camilerinin yıkıntıları arasında yağmur altında kıldıkları bayram namazı sonrası cenaze namazları ve defin işleriyle meşgul oldular.

Ümmet olarak Gazze’ye sahip çıkamayışımızın utancını yaşamaya devam ediyoruz..

Filistinli imam Mahmut Hasanat geçtiğimiz Cuma günü verdiği bir cümlelik hutbe gibi çok faza yazıya söze gerek yok aslında.

Ne demişti İmam Hasanat; “30.000 tane şehidin, 70.000 tane yaralının, 100.000 tane sakatın, 2 milyon evsiz ve aç susuzun uyandırmadığı, bir şey anlatmadığı bir ümmete ben buradan konuşsam ne olur, konuşmasam ne olur. Kamet getirin de namazımızı kılalım.”

Onun için sözün bittiği, tüm kırmızıçizgilerin aşıldığı bir düzlemde ne BM, ne uluslararası kurum kuruluşlar ve ne de kuşatılmış İslam ülkelerinden bir beklentimiz yok artık… O halde vur Kassam vur!.. Siyonist israil ancak güç dilinden anlar…

Bu vesileyle tüm Gazze halkı ve İslam aleminin Ramazan Bayramını yürekten tebrik ediyorum.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *