15

Siyonist işgal rejimi 85 gündür Gazze’de kan dondurucu katliamlarına devam ediyor.

ABD ve birçok AB ülkesi direk ya da dolaylı olarak işgal rejimine her türlü desteği veriyor.

Halkı Müslüman 57 ülke idarecilerinin ise; büyük bir çoğunluğunun gündemine zaten Gazze hiç girmedi. Geriye kalan birkaç ülke yöneticileri ise; Milli çıkar ve maslahat bahanesini öne sürerek üç maymunları oynamaya devam ediyorlar.

Bu manzara işgal ordusunu daha da cesaretlendirdiği için kadın, çocuk dinlemeden katliamlarını artırarak devam ediyorlar.

Ama Allah’a (c.c) hamd olsun ki İzzettin El Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri başta olmak üzere Gazze’deki direniş grupları lanetlenmiş işgalci çetelere geçit vermiyor ve Allah’ın (c.c) yardımıyla tuzaklarını başlarına geçiriyorlar.

Evet, Gazze halkı ve direniş grupları bazı ülke halkları ve liderlerinden beklentileri vardı. Bu ülkelerden biri de Türkiye idi.

Türkiye’de halk büyük oranda beklentilere cevap vererek sınavını geçti. Gazze halkı için yapması gerekeni yaptı, yapıyor ve yapmaya devam edecektir inşallah.

Gazze’ye destek mitingleri, yürüyüşler, basın açıklamaları, konferanslar, yardım çalışmaları, hatta münferit olarak kaçak yollarla Gazze’ye gitmek isteyip de yolda şehit olanlar…

Ancak Türkiye’deki icra makamı sınavı geçemedi.

Elbette kimsenin orduyu Gazze’ye gönderme gibi bir beklentisi yoktu. Fakat hem Gazze halkı hem de Türkiye halkının birçok beklentisi vardı siyasi iktidardan.

Ticari ve siyasi tüm ilişkileri kesme, büyükelçi ve diğer bürokratları sınır dışı etme, Türkiye üzerinden işgalcilere giden petrol ve enerji yolları kapama, İncirlik ve Kürecikten Siyonist çeteye yardım ve istihbari bilginin gitmesini engelleme…vs.

Hâsılı, bunların hiç biri olmadı, siyasi iktidar STK’lar gibi miting yaptı, kınamalar yaptı ve yardım gönderdi.

Bu arada eleştirilerinizi duyar gibiyim. “Türkiye’ye haksızlık ediyorsun, Türkiye Arap ve diğer ülkelerden daha çok Gazze’yi gündeme getirip yardım etti…” diye.

Eyvallah, aynen ben de katılıyorum. Türkiye, birçok Arap ülkesi ve halkı Müslüman ülkelerin arasında Gazze’yi en çok gündeme getiren ülkedir. Elbette yaptığı yardımları, Türkiye’ye getirdiği hasta ve yaralıları, Gazze soykırımını Dünya gündemine taşıma konusundaki gayretleri küçümsemiyoruz. Ancak hem Gazze halkı hem de Türkiye halkının beklentileri daha yüksekti ve Türkiye’deki icra makamları bu beklentileri karşılayamadılar.

Hatta Türkiye’den gönüllü olarak İşgalci çeteye katılarak Gazze’de soykırım yapmaya gidenler var. En azından bu katillere yönelik bir adım atın ki bir nebze de olsa vicdan sahibi insanların yüreğine su serpin.

İşte, HÜDA PAR bunun için gerekli çalışmayı yaptı. Duyarlı toplumumuzun duygularına tercüman olup bu konuda TBMM’ye bir kanun teklifi verdi. Bu teklif, “Türkiye’den Siyonist işgalcilere katılmak için giden Yahudileri vatandaşlıktan çıkarma, mal varlığına el koyma ve müebbet hapis cezasını verme…” cezasını öngörüyor.

HÜDA PAR’ın bu kanun teklifinin kabulü için önce inceleme komisyonu üyeleri sonra kabulü için Genel kuruldaki herkes için bir samimiyet testi olacaktır.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *