160

HDP tabanını az çok tanıdığımı söyleyebilirim. Türkiye genelini göz önüne alarak konuşacak olursak, HDP’ye oy veren insanlar ortalamanın üzerinde dindar bir kesimdir.

Evet, HDP tabanının önemli bir kesimi beş vakit namazlarını kılarlar, diğer ibadetlerini yerine getirirler, bayanları da başta giyim kuşam olmak üzere Müslümanca yaşamaya özen gösterirler.

Söylediğim gibi yakinen tanıdıklarım bir yana bunların büyük çoğunluğu bizim İslami kesimdeki kardeşlerimizin en yakın akrabaları hatta aynı ailenin bireyleridirler.

Sonra ciddi anlamda bir Peygamber sevgisine sahiptirler. Batıda yaşayanlara söylüyorum; isterseniz internete girin ve geçen yıllardaki Diyarbakır, Batman ve Van gibi merkezlerde yapılan Kutlu Doğum etkinliklerine şöyle bir bakın, meydanları dolduran bayanlardan beyaz tülbentli olanların tamamına yakınının HDP kesiminden olduğunu söyleyebiliriz, hatta siyah çarşaflıların bir kısmı da öyle.

Aslında Türkiye’nin batısında yaşayanlar da bu fotoğrafı yavaş yavaş gördükleri için; “peki, o zaman bu insanlar niçin HDP’yi destekliyorlar, niçin Ak Partiye gelmiyorlar?” diye soruyorlar. Bu sorunun muhatabı Ak Partinin kendisidir; “böylesine dindar bir kesimden niçin fazla oy alamıyoruz” diye kendileri düşünmelidir.

Biz zaman zaman muhatap olup sohbet ettiğimiz HDP’nin bu dindar tabanına şunu soruyoruz;

Sizin oy verdiğiniz bu partinin yöneticilerinin büyük bir kısmı niçin size benzemiyor?

Niçin fırsatını her bulduklarında böylesine İslam’a düşmanlık yapıyorlar?

Size bakıyoruz, Peygamber Aleyhisselam’ın adı anıldığında aynı anda elinizi kalbinizin üzerine götürüyorsunuz, ona salatüselam getiriyorsunuz, gözleriniz yaşarıyor. Amma sizin desteklediğiniz bu partinin adamları. Hz. Muhammed Aleyhisselam’a karşı bir savaş yürütüyor. Ve bu arada sizin ne düşündüğünüzü hiç umursamıyorlar.

Sizin Müslümanlığınızın yanında ayrıca Kürtlüğünüzden kaynaklanan nice güzel karakteriniz var ki sizi siz yapıyor, sizin aile yapınızı ayakta tutuyor.

Ama sizin yöneticileriniz, isimlerini bile ağzımıza almaktan haya ettiğimiz yeryüzünün en sapkın, en ahlaksız, namus ve temiz aile yapısıyla savaşan örgütleriyle birlikte hareket ediyorlar.

Allah aşkına şöyle bir bakar mısınız, Kemalizm’e, laik dayatmalara seksen yıl dayanan Kürt toplumunu hangi çürümüş noktaya getirdiler?

Sözü uzatmayayım ama ben şahsen, HDP’ye oy verenlerin mutlaka partilerini kendilerine benzetmelerini, kendileri nasılsa partilerinin yöneticilerinin de kendileri gibi olması için mutlaka bir mücadele vermelerini bekliyorum. Eğer buna güç yetiremiyorlarsa iyice düşünmeleri gerekmez mi?

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *