GENİŞ

Kardeş okullar olan Beşiri Hürriyet Ortaokulu ile İstanbul Bizimkent İlkokulu arasında anlamlı bir yardımlaşma çalışması yapıldı. Beşiri Hürriyet Ortaokulu Müdürü Medeni Güner soğuk kış günlerinde maddi durumu yetersiz öğrenciler için kardeş okul olarak belirledikleri İstanbul Beylikdüzü İlkokulundan yardım talebinde bulundu. Bu talebi karşılıksız bırakmayan İstanbul Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu öğretmen ve idaresi Okul Aile Birliklerini harekete geçirerek maddi durumu yetersiz yetim ve yoksul öğrenciler için kışlık bot, kazak, mont, pantolon ve kırtasiye yardımı şeklinde yardım paketleri hazırladı.

Dersên Kurdî DAÇEK - Kürtçe Dersleri EDATLAR
Dersên Kurdî DAÇEK - Kürtçe Dersleri EDATLAR
İçeriği Görüntüle

Yapılan yardımlarla Beşiri Hürriyet Ortaokulunda 45 öğrencinin ihtiyaç duyacağı giyecek ayakkabı ve kırtasiye ihtiyaçları giderildi. Bunun yanında Okul öğrencilerinin faydalanacağı yazıcı toner ve fotokopi kağıtları da gönderen Bizimkent İlkokulu okul kütüphanesinde okunmak üzere 1000 adet kitap bağışı yaptı. Çocukların oyun alanlarını da ihmal etmeyen kardeş okul, Beden Eğitimi ve spor dersinde öğrencilerin eğitim görecekleri tam ekipmanlı bir voleybol sahası, futbol basketbol toplarını da yardımların arasına kattı.

Okul Müdürü Medeni Güner Hürriyet ortaokulu veli ve öğretmenleri adına kardeş okul olarak ilan ettikleri İstanbul/beylikdüzü Bizimkent İlkokulu’na teşekkür ederek bu yardım çabalarının çok değerli olduğunu, yapılanın sadece bir yardımlaşmadan ibaret olmadığını, güzel ülkemizin iki ucundaki insanımızın birbirine sarılması birbirlerine destek olması ve kucaklaşması olarak görülmesi gerektiğinin altını çizerek oluşan bu kardeşlik ve dayanışma atmosferinin aşamayacağı engelin olmadığını belirtti. ŞEVKİ ASLAN

Muhabir: Editör