HÜDA PAR'lı Belediye Başkanı Özhan'dan engellilere moral ve destek
HÜDA PAR'lı Belediye Başkanı Özhan'dan engellilere moral ve destek
İçeriği Görüntüle

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yılın başını bahane eden bazı kesimler bir Hristiyan âdeti olan Noel etkinliklerini tüm ülkeye yaymaya çalışarak kutluyor. Yılbaşı gecesini bir ahlaksızlık, günah ve rezalet gecesine dönüştürüyor.

Yeni yıl etkinliklerine tepki gösteren Batmanlı vatandaşlar yılbaşı etkinliklerinin, Noel kutlamasının bir Hıristiyan âdeti olduğunu söylediler. Bir muhasebe gecesi olması gereken yılbaşı gecesinin bir ahlaksızlık gecesine, rezalet gecesine çevirdiklerini söyleyen vatandaşlar, televizyonların yayınladıkları iğrenç programlarla bu gecenin bir günah gecesi olmasına katkı sağladıklarını vurguladılar.

Devletin yılbaşı bahanesiyle Milli Piyango adı altında halkı kumara ve günaha teşvik ettiğini belirten vatandaşlar yapılanların doğru olmadığını ifade ettiler.

Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğunu, halkının Müslüman olduğunu söyleyen Emin Tunç, “ Müslüman bir halk ne diye Hıristiyanların bayramını, Noel’ini kutluyor, anlayamıyorum. Bize ne Hristiyanların bayramından. Onlar bizimkini kutluyorlar mı? Hangi Hıristiyan ülke, hangi Hıristiyan toplum Müslümanların bayramını kutlamış, Ramazan ve Kurban bayramını kutlamış.” İfadelerini kullandı.

Diğer bir vatandaş Burhaneddin İren de yılbaşı etkinlikleri adı altında toplumun kumara ve ahlaksızlığa teşvik edilmesine tepki gösterdi. İran, “ Yılbaşı bir yılın bitip, diğer yılın başlangıcıdır. İnsanlar geçen bir yılın değerlendirmesini, muhasebesini yapacaklarına, ömürlerinden bir yılın eksilmesini adeta kutluyorlar. Hem de Allah’a isyan ve günah dolu olarak. Bu çirkin adet aramızdan kalkmalı artık. Yetkililer, basın bu çirkinlikleri teşvik edecek davranışlardan uzak durmalı,” dedi.

Noel’in bir Hıristiyan bayramı olduğunu söyleyen Abdulhamid Gündüz, Müslüman halkı yılbaşı kutlamalarından uzak durmaya çağırdı. Gündüz, “ Bu bir Hıristiyan âdeti… Batıcıların aramıza soktuğu bir adet… Peygamberimiz, kime benzerseniz onlardan olursunuz diyor. Hıristiyan adetlerinden uzak durmak gerekiyor. Yılbaşını bahane edip her türlü çirkinliği, günahı işleyenlerden uzak durmak gerekiyor. Bu çirkin âdetin aramızdan kalkması lazım artık…” Dedi.

Devletin yılbaşında Milli Piyango çekilişini yapmasının halkı kumara teşvik olduğunu söyleyen Rıdvan Çiftçi de Müslüman’ın diyen bir insanın hem Milli Piyango kumarından hem de bir Hıristiyanlık adeti olan Noel kutlamalarından uzak durması gerektiğini vurguladı.

Hıristiyanların kendi peygamberlerinin doğum gününü bir günah, rezalet ve isyan gününe dönüştürdüklerini belirten Çiftçi, Müslümanları Hıristiyanların günahına ortak olmaktan uzak durmaya çağırdı. Şevki ASLAN

Muhabir: Editör