image

SGK İl Müdürü Alaettin ÖKTEN yaptığı açıklamada; “Ülkemizin son dönemde önemli süreçlerden geçerek girdiği patikalarda bizlere her şeyiyle yardımcı olan ve doğru, hızlı güvenli bir şekilde olayların anında duyurulmasında Milletimizi her durumda haberdar ederek her koşulda en ücra noktalar da ikamet eden vatandaşlarımıza değişen iletişim kanallarıyla ulaştırma çabasında olan  siz değerli Çalışan Gazetecilerimizin bu gününüzü kutlar, sosyal Güvenlik olarak bizlere gerek haber olsun gerek röportaj olsun ve diğer Ulusal ve yerel  Sosyal Güvenliğimizin yaygınlaştırılması noktasında  verdiğiniz destek için sizlere daima minnettar olduğumuzu belirtirim.” Dedi.

BASIN TOPLUMUN AYNASIDIR

Gazetecilerin gününü kutlayan MÜSİAD Batman şube Başkanı Suad Özdemir de, “İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, bilgilenme hakkının teminatı basın mensuplarıdır. Basın hitap ettiği toplumun aynasıdır.  Kamuoyunun duygu ve düşüncelerini objektif olarak yansıtarak demokrasiye işlerlik kazandırır ve  gelişmesine katkıda bulunurlar. Basın; farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân tanımak, toplumsal bilinci güçlendirmek ve kamu yararı gözetmek gibi işlevlere sahiptir. Basınımız bu işlevleri yerine getirirken de tarafsız, ilkeli ve doğru haber  anlayışıyla hareket etmek  zorundadır.” İfadelerini kullandı.

BASIN AHLAK KURALLARINA UYMALI

Basın ahlak kurallarına uygun yapılan yayınların, gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması, açık ve şeffaf toplum kültürünün gelişmesine katkı sağladığını söyleyen Batman Hak-İş İl Başkanı Bünyamin SÖĞÜT de, “ Bu nedenle yazılı ve görsel basın yayın organları toplumun sesi, gözü ve kulağı durumundadır. Ulusal ve yerel medyamızın Batman’da üstlenmiş olduğu misyonuyla gece gündüz, yaz kış demeden daima bağımsız ve gerçekleri tüm çıplaklığıyla halkımıza sunarak çoğulcu bir demokrasinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Vatandaşlarımızın ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını sağlayan, her türlü zor şarta rağmen bile görev bilincini kaybetmeyen fedakâr basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dilerim.” Dedi. Recep Fırat

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *