image

Vali Ahmet Deniz ve Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladılar.

Vali Ahmet Deniz 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü valiliğin resmi sitesinden yayınladığı mesaj ile kutladı. Gazeteciliğin çağın en dinamik mesleklerinden biri olduğunu belirten Deniz “ Kamuoyunun bilgilendirilmesi, ülkede ve dünyada yaşanan gelişmelerden insanların haberdar edilmesi ve bilgi akışının objektif bir şekilde sağlanarak, gelişmesine katkıda bulunması açısından önemli bir görev üstlenmiştir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşları,  kamuoyunun bilgi alma özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır.” Dedi.

BASININ ÖNEMİ ARTTI

Teknolojinin gelişmesiyle internet haberciliğinin yaygınlaşarak, yazılı ve görsel yayın yapan kurumlara internet haberciliği eklenmiş olduğunu belirten Deniz, “Haberler en kısa sürede geniş kitlelere ulaşmaya başlamış ve gazetecilik mesleğinin önemi daha da artmıştır. Yaşanan bu gelişmeler basın mensuplarının sorumluluğunu daha da arttırmaktadır. Yapılan haberlerin anında tüm dünyada yankı bulması, basın mensuplarının tarafsız, doğru ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının ön planda tutulmasını gerektirmektedir. Basın çalışanlarının sorumluluğu ve mesleki etik ilkelerine bağlılıkları da, basın kuruluşlarının kurumsallaşmaları açısından büyük önem taşımaktadır.” İfadelerini kullandı.

BASIN DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI DİK DURDU

 15 Temmuz’da basının iyi bir sınav verdiğini belirten Vali, “Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kast eden Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından yapılan darbe kalkışmasına karşı, medya kuruluşlarımız demokrasinin ve milli iradenin safında net bir tavır sergilemişlerdir. Medya mensuplarımız silah tehdidine rağmen çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koyarak, halkımızın anında ve en doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlamaları takdire şayandır. Basın ahlak kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmek, bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren siz değerli basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.” Açıklamasında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI DA GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınlayarak tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. AKSOY, yayınladığı mesajda, “Zor şartlarda çalışarak gecesini gündüzüne katan ve bizim bilgi almamızı sağlamak adına hayatını dahi ortaya koyarak büyük bir fedakârlık örneği sergileyen, yorumları ile bizim farklı pencerelerden dünyaya bakmamızı sağlayan; ülkemizin, şehrimizin, ilçe ve köylerimizin sorunlarını gündeme getirerek her yere ulaşmamızı sağlayan bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutluyor ve meşakkatli görevlerinde onlara başarılar diliyorum.’’ ifadelerini kullandı. Şevki Aslan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *