image

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi, Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda ‘Mekke'nin Fethi’ konulu bir konferans düzenledi. Konferans, yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Programda, Halep’teki mazlumlar için açılan kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programa İl Müftüsü Turgut Erhan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon  gösterimi ile devam etti.Programın açılış konuşmasını yapan AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, 81 ilde ‘Mekke'nin Fethi’nin  kutlandığını söyledi.Özkan, bu tür programların yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere ve iffetsizliklere, aynı zamanda emperyalist küresel kuşatmanın kokuşmuş değerlerine bir cevap olduğunu belirtti.Programın devamında minik çocuklar tarafından ayet ve hadisler okunup, ilahiler seslendirilerek, küçük bir gösteri yapıldı.

Ardından mikrofona geçen Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, yaptığı konuşmada,  Allah’ın insanoğlunu en güzel şekilde yarattığına dikkat çekerek  “O mükemmel bir şekilde yaratmış olduğu insanı kâinata imtihan için göndermiş, ama bu dünyadan öte ahret aleminde onun için ebedi bir hayat hazırlamıştır.  O ebedi hayatın nasıl kazanılacağını da burada insanoğluna vermiş olduğu ömür içerisinde kazanılacağını beyan etmiştir. Ancak mükemmel şekilde yaratmış olduğu insanın ebedi hayatını kazanabilmesi için de Allah, insanı hak yolundan, hakikat yolundan ayrılmaması için, yaratılış amaç ve gayesine uygun bir tarzda ömür sürmesi için, o ebedi hayatta yaratmış olduğu cenneti kazanabilmesi için Peygamberler ve kitaplar göndermiştir.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program son buldu. Abdullah Eşenbuğa

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *