image

Batman Belediyesi Başkanvekili Ertuğ Şevket AKSOY da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Batman Belediyesi Başkanvekili Ertuğ Şevket AKSOY, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilişinin 68’nci yıldönümü vesilesi ile bir mesaj yayınladı. İnsan haklarının barış ve huzurun teminatı olduğunu belirten AKSOY, “Dünyanın neresinde olursa olsun, başta haksızlığa uğrayan bütün mazlumlar olmak üzere herkesin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun’’ dedi.

Birlemiş Milletler Evrensel Beyannamesinin kabul edilişinin 68’nci yıldönümü olduğunu hatırlatan AKSOY, “ Bu beyanname bütün insanlığın ortak değerleri üzerine kurulu olan en önemli belgedir. Biz de dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa karşı çıkmış, mazlumların çığlıklarını her zaman duymuş ve dünyadaki tüm insanların hak ve özgürlükler konusunda eşit olmasını şiar edinmiş bir geleneğin devamıyız. Bu duygu ve düşünceler ile insan hak ve özgürlüklerinin herkes için geliştirilip hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisi ile herkesin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarım” ifadelerini kullandı.  

İNSAN, HAKLARIYLA ANLAMLIDIR

Batman Barosu da İnsan Hakları Haftası nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı. Baro Başkanı Av. Abdulhamit ÇAKAN, İnsan'ın bir yönüyle sahip olduğu haklarıyla anlamlı olduğunu, insanın sahip olduğu hakların ve bu hakların pratikte kullanım yollarının açık olması gerektiğine vurgu yaptı.
ÇAKAN, açıklamasında, savaş ve çatışmalar sebebiyle ölümün insanlık için adeta sıradanlaştığına dikkat çekti.
Kanunlarla tanınan hakların kullanım yollarının açık tutulmasında ciddi eksiklik ve engellerin varlığına değinen ÇAKAN, "Günümüzde savaşların yaşandığı ve her gün masum insanların hayatını kaybettiği yeryüzü alanları bildirgeye imza atmış ülkelerin denetimi altındadır. Ancak ne yaşam hakkı ihlallerinin ne de diğer mağduriyetlerin önüne geçilmektedir. Tam aksine yaşam hakkının ihlaline sebebiyet teşkil eden ölümler, bildirgeye imza atmış olan ülkelerin de içinde bulunduğu siyaset arenasında sayısal bir veri olarak değerlendirilmektedir." İfadelerini kullandı.
Son olarak "Hak ihlallerinin en yoğun yaşandığı dönem olan mevcut savaş ve çatışma durumunun gerek bölgemizde gerekse de tüm dünyada bir an önce son bulmasını ve barışın hem coğrafyamızda hem de yeryüzünün diğer alanlarında bir an önce tesis edilmesini arzuluyoruz." temennisinde bulundu. Abdullah Eşenbuğa

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *