image

Vali Deniz:

TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen yemeğe;  Vali Ahmet Deniz ve Eşi Olcay Deniz'in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, engelli dernekleri  temsilcileri ile çok sayıda engelli vatandaş katıldı. 

Engelli Dernekleri temsilcileri tarafından karşılanan Vali Deniz ve Eşi Olcay Deniz, yemeğe katılan engelli vatandaşlarla yakından ilgilenerek, engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladılar. 

Yemek öncesi Batman Engelliler Platformu Başkanı Abdullah Gezici ve Vali Ahmet Deniz birer konuşma yaptılar. 

 Konuşmasında engelli vatandaşların sadece bir günde hatırlanmaması gerektiğini ifade eden Vali Deniz,  " Hepimiz birer engelli adayıyız. Eğer bir toplumda bireyler empati yapılabiliyorsa, bir başkasının yerine kendini koyabiliyorsa,  o zaman dertlerin ve sıkıntıların giderilmesi daha kolaylaşır" dedi. 

Engelli vatandaşlarımıza yönelik son dönemlerde  devletin birçok yasal düzenlemelerin yaptığını vurgulayan Vali Deniz, "Eğer sizin yüzünüz gülerse, toplumun yüzü gülecek.  Annelerinizin  ve babalarınızın yüzü gülerse bizim yüzümüz gülecektir. Asıl güzellik görünüşte değildir. Asıl güzellik,  insanın yüreğindeki güzelliktir. Eğer yüreğimizde; güzellik,  insana saygı, sevgi,  hoşgörü  ve kucaklaşma yoksa hiçbir şeyin anlamı yoktur. Burada görev yaptığım süre içerisinde  yüzünüzün gülmesi için, dertlerinize çare bulmak için gece gündüz demenden çalışmaya devem edeceğiz. Sizlere 'Allah  razı olsun dedirtebilirsek' ne mutlu bize.  Asıl engel görünüşte değil, beyinlerdeki engellerdir. onu aşabilirsek huzurlu ve mutlu bir toplum olacağımıza inanıyorum.  Sizlere, huzurlu ve sağlıklı yıllar geçirmenizi diliyorum" diye konuştu. 

Vali Deniz,  engelli vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, dertlerini ve sıkıntılarını dinledikten sonra program sona erdi. 

ENGELLİLERE BİR DİZİ ZİYARET 

Vali Deniz, engelliler günü münasebetiyle  engellilere yönelik bir dizi ziyaret de gerçekleştirdi. Vali Ahmet Deniz,  Eşi Olcay Deniz ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Deniz'e, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü eşlik etti. 

Engelsiz yaşam merkezinde kalan vatandaşlarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Vali Deniz ve Eşi Olcay Deniz,  Engellilere çeşitli hediyeler vererek,  engellilerin '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladılar.  

Yetkililer, Yaşam Merkezini gezerek incelemelerde bulunan Vali Deniz'e, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yaşam merkezinde kalan vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Deniz, Ülkemizin son yıllarda diğer alanlarda olduğu gibi,  sosyal hizmet alanında  da ciddi ilerlemeler kaydettiğini ifade etti. 

Bakıma muhtaç, engelli ve toplumun dezavantajlı grupları için  Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Merkezlerinin çok önemli olduğunu belirten Vali Deniz, " Bu merkezlerde engelli vatandaşlarımıza yüksek standartlarda imkânlar sunuyoruz. Bu hizmetler, başta engellilerimiz ve onların yakınları olmak üzere bizleri de memnun etmektedir. Burada kalan vatandaşlara, aile ortamını aratmayacak düzeyde hizmetler sunulmaktadır" dedi. 

ENGELLİLERDEN EL SANATLARI SERGİSİ 

Vali Deniz, daha sonra yaşam merkezinde kalan vatandaşlar tarafından üretilen el sanatlarının sergilendiği sergiyi gezerek incelemelerde bulundu. İnceleme ve ziyaretin ardından Vali Deniz yaşam merkezinden ayrıldı. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *