image

 

Yerel medya mensuplarıyla yemekli tanışma toplantısında bir araya gelen Ak Partinin yeni Merkez İlçe Başkanı Kenan Özoğul, “Paralel yapının kumpasına uğradığına inanan dernek veya camialar varsa hemen suç duyurusunda bulunmalıdırlar. Biz parti olarak olayın takipçisi olacağız.” Dedi.

  Yeni seçilen Ak Parti İlçe Merkez Teşkilatı, yerel medya mensuplarıyla kahvaltılı tanışma toplantısı düzenledi. Dün saat 10:00’da Kristal Park’ta düzenlenen toplantıya yeni Merkez İlçe Başkanı Kenan Özoğul, 12 kişiden oluşan icra kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Teşkilatları hakkında bilgi veren Özoğul, seçim atmosferine şimdiden girdiklerini, bu seçim sürecinde halka inip sorunlarını sahada tespit etmeyi düşündüklerini belirtti.

PARALELCİLER İLLEGAL FAALİYETLERDEN ÖTÜRÜ GÖZALTINDA

Toplantıda güncel konulara da değinen Özoğul, “Bildiğiniz üzere hükümete yönelik darbe girişiminin başarısız olmasıyla deşifre olan paralel yapıya yönelik birkaç gün önce 13 ilde operasyon başlatıldı. Aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca ile polis ve medya çalışanlarının da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Soruşturma, komploya uğrayan Tahşiyeciler grubunun lideri Mehmet Doğan'ın suç duyurusuyla başladı. Gözaltına alınan kişiler gazetecilik faaliyetlerinden ötürü değil illegal faaliyetlerde bulunan bir örgütün üyesi olmak ve masum kişilere karşı komplo faaliyetleri içerisinde bulundukları iddiası ile yakalanmışlardır. Dolayısıyla bu iddiaların gazetecilik faaliyetleri ile bir ilgisinin bulunmadığı aşikârdır.” Dedi.

6-7 EKİM OLAYLARI KARDEŞLİĞE SUİKASTTIR

Batman’ın ve bölge kentlerinin çözüm sürecine ihtiyacı olduğunu söyleyen Özoğul, “Bu süreci provake etmeye çalışanlar Türkiye’de en son yapılan ve ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine birer suikast olan 6-7 Ekim olaylarını meydana getirmişlerdir. Halkımız bu olayların meydana çıkmasına sebep olanları, sokakları terörize edenleri ve dış mihraklarla bağlantılı olarak bu olayların nasıl gerçekleştirildiğini çok iyi bilmektedir. Hükümet çözüm süreciyle kardeşlik bağını güçlendirmek isterken, birileri de zayıflatmak istemektedir. Ancak bütün provokasyonlara rağmen Başbakanımız öncülüğünde Partimiz süreci sonuna kadar devam ettireceğini açıkça dile getirmiştir.” İfadelerini kullandı.

PARALEL KUMPASLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özoğul, bir gazetecinin, “ Özellikle bölgemizde paralel yapı tarafından mağdur edilen, kumpasa uğrayan Mustazaflar cemiyeti, İhya Der gibi dernek ve camialara mensup insanlar bu kumpas sonucu hala cezaevinde bulunuyorlar. Bunlar gündeme getirilmeyecek mi?” sorusuna, “ Kumpasa uğradığını düşünen dernek ve camialar varsa hemen suç duyurusunda bulunsunlar. Biz yerelde il teşkilatı olarak işin takipçisi olacağız, gerekirse konuyla ilgili hükümetimizi de bilgilendireceğiz.” Cevabını verdi. Vedat Aydın

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *