image

Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programına; Vali Deniz'in yanı sıra kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, Birlik Vakfı Batman Şube başkanı ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programı  Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti. 

Şair Dursun Ali Erzincanlı'nın konuşmacı olarak katıldığı programda bir konuşma yapan Vali Deniz,  15 Temmuz’da FETÖ  tarafından gerçekleştiren darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve milletin kararlı duruşu sayesinde darbe girişimi bertaraf edildiğini ifade etti. 

FETÖ, PKK, DAEŞ  gibi terör örgütlerinin dış güçler tarafından yönlendirildiğini belirten Vali Deniz, dış güçlerin; 1071, 1453, Çanakkale ve  Kurtuluş Savaşı'nın intikamını almaya çalıştıklarını vurguladı. 

Türkiye'nin üzerinde emelleri olan güçlerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını ifade eden Vali Deniz,  "Bu güçlere karşı vatanı ve bayrağı için ölmeyi göze alan bir millet var, eğer vatanı ve milleti için bu millet ölebiliyorsa, dünya var oldukça bağımsızlığından asla ve asla ödün vermeyecektir" diye konuştu. 

Türkiye, İslam âleminin son kalesi ve dünyanın birçok yerine merhamet ve insanlık götüren  bir medeniyetin varisi olduğunu belirten Vali Deniz, " Bu millet, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Alevi'si ve Sünni'si ile bin yıldır beraber yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir.  600 yıl  boyunca Osmanlı sancağının altında kalan  Suriye ve Irak gibi ülkelerdeki  insanlar huzur içerisinde yaşadı. Ama bu gün bu ülkelerde kan, göz yaşı var ve çocuklar ölüyor. İnsanları önce topraksız kıldılar, şimdi toprakları insansız kılıyorlar" dedi.  

Daha sonra  anma programı, şair Dursun Ali Erzincanlı'nın katılımcılara hitap etmesinin ardından sona erdi. Abdullah Eşenbuğa

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *