image

AGD Batman Şubesi düzenleyeceği Siyer-i Nebi Yarışmasını kamuoyuna tanıtmak maksadıyla basına yönelik kahvaltılı toplantı gerçekleştirdi.  Dün saat 10.00’da dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan yarışmayla ilgili bilgilendirmede bulundu. 24 Ekimde başlayan sınava başvuru tarihinin 4 Aralığa kadar süreceğini belirten Özkan, sınavın ise 17 Aralıkta yapılacağını belirtti.

SINAV AFİŞLERLE DUYURULACAK

Sınav sonuçlarının 31 Aralıkta duyurulacağını belirten Özkan, sınavla ilgili daha detaylı bilgi vererek, “Okullara afişlerin asılması, okullara stantların kurulması, sınıflarda gerekli tanıtım çalışmaların yapılması kısa süre içinde başlayacak. Siyer-i Nebi Yarışması başvuruları sadece www.efendimizinizinde.com adresinden yapılacaktır. Siyer-i Nebi Yarışmasının sonuçları 31 Aralık 2016 tarihinde www.efendimizinizinde.com adresinden açıklanacaktır. Siyer-i Nebi Yarışması 90 sorudan oluşuyor ve 120 dakika sürecektir. Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin puanları eşit olması durumunda, sıralamada ay, gün ve yıl olarak yaşı küçük olan yarışmacının puanı dikkate alınacaktır.” İfadelerini kullandı.

PEYGAMBERİMİZİ TANITMAK İSTİYORUZ

Sınavı yapmaktaki amaçlarıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Özkan, “Sevgili Peygamber’imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar vs. düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler vb. gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, Liseli Gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler Sevgili Peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.” Dedi.

ÖRNEK NESİL YETİŞTİRME HEDEFİNDEYİZ

Özkan son olarak, “Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Liseler Komisyonu ve İmam Hatipler Komisyonu olarak düzenleyeceğimiz Siyer-i Nebi Yarışması ile;Tüm Liseli Gençlerimizin;Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve ayrıntılı bilgiye sahip olmalarını sağlamak,kendi hayatlarını O’nun hayatına göre şekillendirmek,örnek nesil olmalarını sağlamak,İyiliği ve güzelliği, İnsanlara faydalı olmayı ve zalime karşı da olsa adil olmayı şiar edinmelerini sağlamaktır.Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek çalışmalarımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı ve onları da çalışmalarımızın bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *