image

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Batman aile komitesi tarafından lösemi hastalığa dikkat çekmek için "Lösemili Çocuklar Haftası" nedeniyle 'Kim korkar lösemiden' kampanyasıyla hazırlanan broşürler dağıtıldı.

Her yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek gündeme taşıdıklarını belirten LÖSEV Batman aile komitesi Mehmet Yusuf Ekinci, yaptıkları etkinlikler sonrası merkezi Ankara'da bulunan Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından 'Kim korkar lösemiden' sloganıyla hazırlanan broşürler dağıttıklarını söyledi.

Konu hakkın bilgide bulunan Ekinci, "Bu yıl yaptığımız etkinlikler sonrası LÖSEV tarafından hazırlanan 8 sayfalı bilgilendirme broşürlerimizi dağıttık. Batman'da kayıtlı lösemi hastası 130 kişi var. Kayıtlı olmayan diğer hastaların kayıt altına girmelerini ve gereken tüm tedavileri ücretsiz bir şekilde yapmak istiyoruz." dedi.

Lösemi hastalığı hakkında bilgi veren Ekinci, "Lösemi kanseri bulaşıcı değildir. Kemoterapi dediğimiz ilaçlarla tedavi yöntemi ile büyük oranda iyileşme sağlanmaktadır. Tedavinin başarılı olması için çok deneyimli bir hastanede teşhis konması ve kemoterapiye başlanması, lösemi hastası olan kişinin ilaçlarını düzenli kullanması, temizlik kurallarına uyması dengeli ve düzenli beslenmesinin yanı sıra moralinin iyi olması ve hayata sımsıkı bağlanması da önemlidir." ifadelerini kullandı.  Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *