image

Batman merkeze bağlı Demiryolu (Tılmerç) köyünde bulunan Hasaniye Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda eğitim alan 9 erkek öğrenci icazet aldı.

Tefsir, Siyer, Fıkıh, Sarf ve Nahiv dallarında yaklaşık 7 sene eğitim alan talebeler düzenlenen  törenle icazetleri verildi.

Yapılan törene Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Suriye Emevi Camii müezzinlerinden Hafız Şeyh Munir Abdulcevad,  STK temsilcileri, çok sayıda bölge âlim, kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.  Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören ilahi ve kasidelerin okunmasıyla devam etti.  Kur'an tilavetinin ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, medrese eğitimi ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.

MEDRESELER İNSAN YETİŞTİREN KURUMLARDIR

Toplumu cehaletten kurtaran mekanların medreselerin olduğuna dikkat çeken Erhan, "Bugün o cahiliye çağındaki her çeşit değer ölçülerini yitirmiş olan o sosyal yönden çok kötü durumda bulunan bugünkü toplumu bu durumdan kurtaracak olan işte bu mekanlarda okuyan ilim-irfan öğrenen ve öğrendiklerini de hayata geçirecek bu öğrencilerdir. Önemli olan bilgi sahibi olmak ve bilgiyi beynine depolamak değildir. Önemli olan o bilgiyi hayata geçirebilmektir. Önemli olan o bilgiyi hayata geçirebilmek ve o bildiklerimizi hayatta yaşayabilmektir. Önemli olan kal değil haldir. İşte medreseler o bilgiyi kalden hale geçirebilecek insan yetiştiren kurumlardır." ifadelerini kullandı. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *