image

Vali Deniz,  “Bu millet Çanakkale’de  yedi düvele karşı Kürt’üyle, Türk’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle, Alevisi’yle, Sünni’siyle nasıl mücadele ettiyse, gerekirse aynı ruh ve kararlılıkla bölücü terör örgütüyle mücadele edecek ve hak ettiği dersi verecektir” dedi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü ilimizde kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına; Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan Ayturan, Vergi Mahkemesi BaşkanıBarış Çelik, Baro Başkanı Av. Abdulhamit Çakan,  Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ziraddin Mammadov, Batman 24. ve 25. Dönem Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Yardımcıları, kamu kurum yöneticileri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Deniz,  “Bu millet Çanakkale’de  yedi düvele karşı Kürt’üyle, Türk’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle, Alevisi’yle, Sünni’siyle nasıl mücadele ettiyse, gerekirse aynı ruh ve kararlılıkla bölücü terör örgütüyle mücadele edecek ve hak ettiği dersi verecektir” dedi. 

VALİ DENİZ,“BU AZİZ MİLLET İSTİKLALİMİZ VE İSTİKBALİMİZİN EN BÜYÜK SİGORTASIDIR” 

Terör örgütlerini kullanarak ülkemizin huzur ve güveninin bozulmaya çalışıldığını ve birlik beraberliğimizin hedef alındığını belirten Vali Deniz, “Bilindiği üzere; 15 Temmuz 2016 günü Türk silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış hain Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının Anayasal düzeni, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bu darbe girişimine karşı başta Sayın Cumhurbaşkanımızın cesur duruşu ve kararlı iradesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma azmi ile milli iradeye bağlı kalan kahraman askerlerimizin dik duruşu,  Emniyet güçlerimizin şanlı cansiperane direnişi ve Aziz milletimizin ölüme meydan okuyan asil duruşu sayesinde hedefine ulaşamadan engellenmiştir. Şunu bir kez daha gördük ki bu Aziz millet istiklalimiz ve istikbalimizin en büyük sigortasıdır. Dünya tarihinde övgü ile bahsedilen milletimizin kurtuluş savaşında olduğu gibi, 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişimine karşı topyekün bir şekilde demokrasiye olan inancı ve ondan vazgeçmeme mücadelesi örnek bir direniş olarak tarihteki yerini alacaktır” dedi. Abdullah Eşenbuğa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *