image

Van Yazarlar ve Şairler Derneği’nin düzenlediği, Van-Erciş Edebiyat Şöleni 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde Erciş'te gerçekleştirildi. Batman’dan eğitimci yazar şair Behçet Gülenay derece aldığı Ercişli Emrah Şiir Ödülü’nü almak için katıldığı edebiyat şöleni, Van kahvaltısı ile başlayıp deprem şehitleri mezarlığı ziyaretiyle sonlandı. 


Şölende, Ercişli Emrah Şiir Ödülü töreni öncesi Van Fotoğrafları Sergisi gezildi, etkinlik alanında yazar ve şairlerle söyleşi yapıldı, şiirler okundu, kitaplarını imzaladılar. Sonra eğitimci şair yazar Behçet Gülenay Türkiye’nin farklı şehirlerinden katılan yazar ve şairlerle birlikte Van Yazarlar ve Şairler Derneğince oluşturulan Sezai Karakoç Kütüphanesini beğeniyle inceledi. Okurlar için akıllı tahtaya, “Bütün insanları kardeşim bildim yiğidim, İnsan sevginin armağanıdır nefretin değil” dizelerini yazarak kardeşlik mesajı verdi.


Sezai Karakoç Konferans Salonu’ndaki ödül töreninde Gülenay, ödülünü alırken; yaptığı konuşmada yurdumuzun doğusunda edebiyat ile uğraşmanın, edebiyatı icra etmenin zorluklarına dikkat çekti. Bölge edebiyatının bölgenin coğrafi yapısı ve iklimiyle benzerlik taşıdığını, Halk Şairi Ercişli Emrah’ın bunun için iyi bir örnek teşkil ettiğini, işportacı edebiyatını benimsemiş metropol furyasına karşılık ve tüm imkanları elinde bulunduran merkez diye tabir edilen yerlere edebiyatçı göçüne rağmen icra edilen diriliş edebiyatının manidar olduğunu belirtti. Daha sonra derece aldığı “İnsan Sevginin Armağanıdır” adlı şiirini okuyunca salonda duygu dolu anlar yaşandı.
Şevki Aslan

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *