image

Gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan Batman İŞKUR Müdür Yardımcısı Mahmut Polat, çalışma ve projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Polat, engelli vatandaşlarla ilgili altı projelerinin kabul edildiğini, engelli vatandaşları iş hayatına hazırlayıp kazandırmak için mesleki eğitim vereceklerini söyledi. Polat, Milli Eğitime verilecek 381 kişilik İŞKUR elemanının da birkaç gün içinde işbaşı yapacaklarını söyledi. Polat, Batman merkez ve ilçe belediyelerine verilecek 250 eleman için başvuruların devam ettiğini de belirtti.

ENGELLİLER İÇİN 6 PROJE

Türkiye’de ilk olarak Batman için engellilerle ilgili 6 projenin onaylanarak kendilerine gönderildiğini söyleyen Polat, “ İlgili projesi olan derneklerle irtibat kuruldu. Projelerle ilgili detaylar tamamlandıktan sonra kurslarımız açılacak. Mesleki eğitim kursları olacak bunlar. Engellilere mesleki eğitim kursları vereceğiz. Kasiyerlik, muhasebe, bilgisayar ve benzer kurslar. 6 proje. Bu projelerin hepsi mesleki eğitim kurslarıdır. Amacımız engellilerin rehabilitasyonuna bir katkı sunmak, bir meslek öğrenmelerini sağlayarak hayata adaptasyonlarına katkıda bulunmaktır. Kısacası Batmanlı engelli kardeşlerimize iş sahibi olmaları konusunda destek vereceğiz.” İfadelerini kullandı.

OKULLAR BİRKAÇ GÜN İÇİNDE ELEMANLARINA KAVUŞACAK

Okullara verilecek 381 İŞKUR elemanıyla ilgili de konuşan Polat, “ 10 bin civarında yapılan başvuru içinde alınacak 381 kişi birkaç gün içinde belirlenecek ve okullara gönderilecekler. Bunların incelenmeleri için Sosyal Yardımlaşmaya listeleri gönderildi. Buradaki amacımız gelir testine göre muhtaç olan kişilerin işe alınmasını sağlamaktır. Amacımız her aileden bir kişi seçilecek. Buradaki amacımız en az 381 aileye ulaşmak. Birkaç gün içinde okullarda çalışacak kişiler belirlenecek. Listeler okullara asılacak. Herkes gidip ismini orada görecek.” Dedi.

250 KİŞİ ÖZELLİKLE TEMİZLİKTE ÇALIŞTIRILACAK

Belediyelere verilecek İŞKUR elemanlarının çoğunun temizlik işlerinde çalıştırılacağını belirten Polat, “ Batman Belediyesine 160, Gercüş, Beşiri ve İkiköprü Belediyelerine de 30’ar işçi verilecek. Bu elemanların çoğu temizlik işlerinde çalıştırılacak. Başvurular 24 Ekim gece yarısı itibarıyla bitecek. Ondan sonra başvuru listeleri incelenecek. Sosyal Yardımlaşmaya gönderilecek. Sonra da bu elemanlar da ilan edilecek.” Açıklamasında bulundu. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *