image

 

Çarşı esnafından İlham Muskat,  kış aylarının yaklaşmasıyla beraber kendilerini kesinti korkusu sardığını belirterek, “ Ciddi mağduriyetler yaşıyoruz. Kesintilerin yaşanmaması için yetkililer üzerlerine düşeni yapmalı.  Kesintiler yaşanınca işlerimiz aksıyor, bir şey yapamıyoruz. Kış gelmeden bu sorunun giderilmesi lazım… Her sene aynı mağduriyeti yaşamak istemiyoruz.” Dedi.

ELEKTRİK GİDİNCE HAYAT DURUYOR

Kışın gelmeye başlamasıyla kesintilerin de yoğunlaştığını belirten diğer bir esnaf Veysi Saydam ise, “ Her yıl aynı sıkıntıyı, aynı mağduriyeti yaşıyoruz. Hem evde elektrik yok hem işte. Sabah işe geliyoruz elektrik yok, akşam eve gidiyoruz yine elektrik yok. Benim dükkânım pasajda. Elektrik olmayınca pasajın içi kapkaranlık oluyor. Benim gibi yüzlerce esnaf var böyle. Elektrik olmayınca hayat duruyor. Batman’ın, hatta bölgenin bu kesinti sorunu var.” İfadelerini kullandı.

ESKİ TRAFOLAR YETERSİZ

TEDAŞ’ın özelleştirilmesiyle kesintilerin daha da arttığını söyleyen Saydam, “ Batman her geçen gün gelişen bir kent. Trafoların değişmesi lazım… Elektrik altyapısının güçlendirilmesi lazım… Mevcut eski trafolar yükü kaldırmıyor artık. Sürekli bakım var. Bu bakım bitmiyor mu? Bakım bahanesiyle her gün elektrikler kesiliyor. Bu sorunun halledilmesi lazım artık.” Dedi.

SOKAKLARIMIZ KARANLIKTAN KURTULMALI

Kesintilerin kendilerini bıktırdığını belirten Burhan Gezer adlı vatandaş da yetkilileri göreve çağırdı. Gezer, “ Batman’da olan kesinti hiçbir yerde yok.  Sorduğumuz zaman da kaçak kullanımdan olduğunu söylüyorlar. Kaçak kullanım var diye sürekli kesintilere gidilmesi herksi mağdur ediyor. Batman’da ışıklandırma sorunu da var. Cadde ve sokaklarımızın çoğunda ışıklandırma yok. Ben geçen gün Muş’a gittim. İnanın Muş’taki ışıklandırma bile bizimkinden iyi. Belediye ve diğer kurumlar bu işe el atmalı. Sokaklarımız karanlıktan kurtarılmalı.” İfadelerini kullandı.

KÖKLÜ ÇÖZÜM ŞART

Gülistan Caddesinde giyimcilik yapan Habib Ok da kesintilerden şikâyetçi… Ok, “ Mağaza sahibiyim. İçerde sürekli müşterilerimiz var. Elektrikler kesilince müşterilerimiz karanlıkta kalıyor. Her şeyimiz elektriğe bağlı. Elektrik olmayınca büyük mağduriyetler yaşıyoruz. Dicle Elektrik bu soruna köklü çözüm bulmalı. Kesintiler son bulmalı artık. Hatlar ciddi bakımdan geçilmeli veya değiştirilmeli. Yıllardır aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bir türlü bitmiyor bu sıkıntı. Sürekli bakım diyorlar ama bakım çalışması bitmiyor.” Dedi.

Hatların eski olduğunu söyleyen Ok, kesintilerin bu yüzden yaşandığını söyledi.  Ok, geçici bakım ve tedbirlerden vazgeçilmeli dedi. Şevki Aslan

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *