image

 

Bölgenin yanı sıra Türkiye’nin en lezzetli pestil ve cevizli üzüm sucuğu merkezi olduklarını belirten Başkan Koruyan, tanıtım konusunda büyük çabalar verdiklerini söyledi. Siirt’in fıstığı ve Sason’nun Bal ve cevizinden daha çok pestil ve cevizli üzüm sucuğu üretimi yaptıklarını belirten Kayapınar Belde Belediye Başkanı İsmail Koruyan, halkın bu konuda uzman olduğunu ve özelikle bayanların çok lezzetli ürünler çıkardığını söyledi. Kayapınar ve bağlı köylerin pestil, cevizli üzüm sucuğu, üzüm ve birçok üründe rakip tanımadıklarını ve doğa şartlarından dolayı lezzetler diyarı olduklarını belirten Başkan Koruyan, her alanda aktif bir belde olmaya gayret gösterdiklerini söyledi. 

16 BİN 500 M2 PARKE DÖŞENDİ
Kayapınar Belde Belediye Başkanı İsmail Koruyan, belediyenin imkânları ölçüsünde 16 bin 500 M2 parke taşı döşediklerini ve beldenin, çamurlu ve bozuk yollardan kurtulduğunu söyledi. Belediyenin imkânları dışında Beldede Atatürk Bulvarı olarak tanınan caddeye de Karayolları tarafından 1.400 M2 parke taşı döşenmesi, beldeye ayrı bir heyecan ve hava getirdi. 

HİZMET ETMEDE SINIR TANIMAYACAĞIZ
Belediyenin imkânlarının kısıtlı olduğunu belirten Kayapınar Belde Belediye Başkanı İsmail Koruyan, DSİ ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 18 Ekim’de beldede bulunan dere yatağını da ıslah edileceğinin müjdesini verdi. Başkan Koruyan; “Milli eğitim müdürlüğü, Çevre ve şehircilik müdürlükleri tarafından projesi bitmiş bir lise yapımının kararını çıkarttırdık. Aynı zamanda kapalı spor salonu ve yüzme havuzu alt yapı çalışmalarını bitirip projesini hazır hale getirdik. Kültür ve turizm girişimciliği ile Şeyh Hüseyin denilen ziyaret yerine köylülerimize çok güzel bir mesire yeri yaptırdık. Gercüş kaymakamımızın katkıları ile köylülerimizin tarla yollarını açabilmek için bize tahsis edilen eksvator sayesinde yollarımızın çoğunu açtırdık. Sayın milletvekilimiz Ataullah Hamidi sayesinde köyümüze bir vidanjor kazandırdık. Aksak olan kanalizasyon şebekemizin bir çoğunu faal hale getirdik ve çalışmalarımız devam ediyor. Bütün bunların yanında kurban bayramında bütün köylülere kurban eti dağıtılmış. Köyde tespit edilen ve gerçekten yoksul olan ailelere elimizden geldiğince nakdi ve gıda yardımı yapmaktayız. Önümüz kış, köyümüzün muhtelif yerlerinde çok az olmak kaydıyla yaklaşık 4 kilometrelik bir asfalta ihtiyacımız vardır.” Diye konuştu. 

SOSYAL TESİS PROJEMİZ DİKA’DA
Kayapınar Belde Belediye Başkanı İsmail Koruyan; “Kayapınar Beldemizin ciddi anlamda sosyal tesislere ihtiyacı vardır. Bunun için bazı sosyal tesis projelerimizi hazır hale getirip DİKA'ya sunacağız. Yetkililerden bizim projelerimizle ilgilenmelerini istiyoruz. Ayrıca köyümüze bol miktarda ağaçlandırma için fidan desteği bekliyoruz. Tek gayemiz yörede en yüksek rakıma sahip olan beldemizi turizme açmaktır. Midyat’tan, Gercüş’ten, Batman’dan beldeye ve köylerimize gelen ulaşım yollarının düzeltilmesini istiyoruz. Köyümüze bir gençlik evinin yapılmasını istiyoruz. Nasıl ki Sason’un balı ve cevizi varsa Siirt’in fıstığı varsa köyümüzün de pestil ve cevizli üzüm sucuğu meşhurdur. Bunu köyümüzde bir sektör haline getirmeyi hedefliyoruz. Tek amacımız hizmettir.”dedi.
İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *