image

 

90’lı ve 2000’li yıllarda Batman’da emniyet müdürlüğü veya emniyet amirliği yapan birçok isim bir bir gözaltına alınıyor. Önceki gün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında eski Batman Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Adana’da gözaltına alınmıştı. Dün de eski Batman 1. Sınıf Emniyet Müdürü Samih Teymur, İstanbul Ümraniye’de gözaltına alındı.

FETÖ soruşturması kapsamında Batman 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan, Batman’ında   eski 1. Sınıf  Emniyet Müdürü Samih Teymur, yapılan operasyonla gözaltına alındı. İkamet ettiği adrese İstanbul Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan Samih Teymur'un sorgulanmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. 

FAİLİ MECHULLERDE FETÖ PARMAĞI

Bilindiği gibi doksanlı yıllarda Batman’da birçok faili cinayet ve gizemli kaçırma olayı olmuştu. Bu cinayet ve kaçırmalardan bazılarının polisler tarafından gerçekleştirildiği daha sonra ortaya çıkmıştı. Cevzet Soysal cinayeti bunlardan sadece biri. Kaçırılanlardan bazıları sonradan bırakılmış ve tenha mağaralarda ölümüne işkence gördüklerini belirtmişlerdi. Yine bu dönemde dindarlara yönelik keyfi tutuklamalar yaygın hale getirmişti.

Bu dönemin Batman emniyet mensuplarının tek tek gözaltına alınmaları, o günlerdeki karanlık kumpasların arkasında eski Batman Emniyetinde etkili konuma gelmiş FETÖ hareketinin olduğunu akla getirdi. Haber Merkezi

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *